Halı ve Kilim Müzesi Tarihle Bütünleşecek

Isparta Belediyesi tarafından Gökçay girişine yapılması için projelendirilen ve inşaat çalışmaları 15 Ekim 2012 tarihinde başlayan Halı ve Kilim Müzesi’ndeki çalışmalar son hızıyla devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ocak 2013 16:13
Halı ve Kilim Müzesi Tarihle Bütünleşecek

3 bin 100 metrekare kullanım alanlı müzede 2 bin 500 metrekarelik sergi salonu bulunuyor. Bu sergi salonunda Türk Dünyası’na ışık tutacak 3 bin 200 adet tarihi değere sahip halı ve kilim sergilenecek. Müzede ayrıca 400 metrekarelik restaurant bölümü, 200 metrekare idari bölüm yer alıyor.

68 metre yüksekliğinde sergi kulesi de bulunan müze inşaatında incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 21 metre derinlikli 72 adet kazıklı temelin yer aldığı inşaatın su basman dökümünün bittiğini ve binanın yükselmeye başladığını söyledi. Günaydın, “İşin zor kısmını tamamlamış durumdayız. Bu şehrimize değer kazandıracak bir yapı. Ama hangi özellikle değer kazandırıyor? Öncelikle şehre özel bir kimlik, karakter verecek. Aynı zamanda bu kimliği bir simgesellikle de bütünleştirilmiş bir yapı oluyor. Bütün bunların yanında şehrimize bir özlük veren yapı olacak. Uygulamaları takip ederek eksiksiz olarak devam etmesini sağlamış oluyoruz. Yine her yapımızda olduğu gibi bu yapımızda depreme dayanıklı yüzlerce yıl ileriye hükmedecek bir yapı inşa ediyoruz. Bu etnografya halı kilim objeleriyle geçmişten geleceğe buluşacak bir yapı oluyor. Bu her ne kadar uluslar arası bir müze de olsa, üst taraflara kadar da gidecek yeni eskiz çalışmalarımız var. Onu da yaptığımızda burası kendi konusuyla ilgili hatta dünyadan bile misafir çekecek bir konuma getiriyoruz. İnşallah bahar aylarında ikinci bir kısmın daha temelini atma gibi bir programımız var. Kendi özlüğümüzü, kimliğimizi gelecekle buluşturup çok ötelere götürebilecek tarihten haberdar edebilecek bir yapı tarzı ve kıymeti burada düşünülüyor. Isparta’mız üniversitesiyle de gelişen bir şehir. O üniversitemizin etnografya konusunda araştırma, bilimsel olarak da incelenebilecek tezlerin yapılabileceği bir müze haline gelecek. Önemli bir müze oluyor. Bu müzemizi de bilimsel tarzda yapı esnasında kontrol edilmesi gerekiyor. Bunlar da takip ediliyor. Bu müze de şimdiden Isparta’mıza ve ülkemize hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.