Halıcı'dan Başsağlığı Mesajı

Halıcı'dan Başsağlığı Mesajı

Yayınlanma:
Halıcı'dan Başsağlığı Mesajı

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, İdlib’de rejim güçlerinin saldırısıyla şehit olan askerlerimiz için başsağlığı mesajı yayınladı. Halıcı, “Kayıplarımız büyük, acımız ise tarifsizdir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, İdlib’de rejim güçlerinin hava saldırısı sonucu şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimiz için taziye mesajı yayınladı.

Başkan Halıcı, “O gün yılın en kısa, ayın en uzun gecesini yaşadık. Kalplerimizi Ramazan ayına hazırlandığımız mübarek bir gecede, başta şehitlerimizin aileleri olmak üzere, milletimizin ocağına ateş düştü. İdlib’de Mehmetçiklerimiz şehit oldu. Allah’tan şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyoruz. Yaralı askerlerimize acil şifa, şehitlerimizin ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Kayıplarımız büyük, acımız ise tarifsizdir” dedi.

Partisinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ni kapalı oturuma çağırdığını hatırlatan Halıcı, “Bu toplantı çağrımız, Anayasamızdaki gerekçelere dayanmaktadır. Bu, birlik ve bütünlük içinde, yaşanan çok sıkıntılı süreci aşma gayretidir. Öncelikle, Türk ordusu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ordusudur. Anayasamıza göre Başkomutanlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin manevi varlığından ayrılmaz bir bütündür. Onlarca şehidi varken,
TBMM’nin buna sessiz kalarak, hızla olağanüstü toplanmaması düşünülemez” ifadelerini kullandı.

Siyasi ayrışmaların bir kenara bırakılması gerektiğinin altını çizen Halıcı, “Gün birlik ve beraberlik günüdür. Ayrılıklarımızı bir kenara bırakarak, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır’ ilkesi ile hareket gerekmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.