Halıkent’e Mini Kent Ormanı Yapılacak

Isparta Belediyesi şehrin yaşanılabilir kentler arasında bulunan sırasını korumak ve daha üst sıralara çıkmak için Halıkent mahallesine Mini Kent Ormanı yapacak.

Yayınlanma:
Halıkent’e Mini Kent Ormanı Yapılacak

Isparta Belediyesi şehrin yaşanılabilir kentler arasında bulunan sırasını korumak ve daha üst sıralara çıkmak için gerekli yeşillendirme ve oluşturduğu yaşam alanlarını genişletme çalışmalarına hızla devam ediyor.

Bilindiği üzere Havası, çevresi ve Suyu temiz olan iller arasında ender şehir olan Isparta yaşanabilir iller arasında da üçüncü sırada. Isparta belediyesi de bu unvanı kaybetmemek hatta ilk sıraya yerleşmek için elinden geleni yapmaya devam ediyor. 2.5 yıl içerisinde 250 bin ağaç fidanını toprakla buluşturan belediye yüz binlerce gül fidesi ve çiçekle de şehrin görüntüsünü değiştirdi. İşte bunlara paralel olarak da vatandaşların yaz mevsimi dolayısı ile parklarda buldukları dinlenme fırsatlarına bir yenisini daha ekliyor. Halıkent Mahallesinde bulunan atıl durumda bırakılan hatta betonlaştırılan bir alanı yeniden yeşil alan haline dönüştürüyor.

124. cadde üzerinde bulunan ve Halıkent İlköğretim Okulu arkasında bulunan boş alan vatandaşın hizmetine sunuluyor.

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince başlatılan düzenleme neticesinde taşlaşma sona erdiriliyor. Yeni yapılacak donanım ile bu alan yaşam alanı haline getirilecek. Fen İşleri Müdürlüğü’nün alandaki taşlaşmayı kaldırdıktan sonra Park Bahçeler Müdürlüğü bu alanda yürüyüş yolları, Sık ağaç ve çiçek dokusu, Isparta’mızı simgeleyen gül figürleri ve yeşile bezenmiş bir alan ile tamamen bir yaşam alanı haline getirecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum