Halk Cumhurbaşkanını Seçiyor

“Halk Cumhurbaşkanını Seçiyor” Konferansı SDÜ’de yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Nisan 2014 17:33
Halk Cumhurbaşkanını Seçiyor

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu ve Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından “Halk Cumhurbaşkanını Seçiyor” konulu bir konferans düzenlendi.

Ülkemizde ilk defa yapılacak olan halkın Cumhurbaşkanını seçmesi sürecinin halk tarafından ve özellikle de üniversite gençliği tarafından benimsenmesini ve ülke gündemini konu alan konferans, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.



Konferansın açılış konuşmasını yapan Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Sekreteri ve SDÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Feyzullah Tecirli, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ü ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek konferansın verimli geçmesini diledi. 

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise Türkiye’nin son yıllarda demokratikleşme bakımından son derece önemli adımlar atıığını belirterek bir ülkenin kalkınması, başarılı olması için kendi öz değerleri ve irfanından beslenmesinin, büyük önem taşıdığını söyledi.

Konuşmasının devamında halk- devlet bütünleşmesinin önemine vurgu yapan İbicioğlu, Ağustos ayı içerisinde yapılacak ve ilk defa halkın oy kullanacağı cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye için büyük önem taşıdığını ifade etti.



Açılış konuşmalarının ardından AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk “Halk Cumhurbaşkanını Seçiyor” konulu konferansını verdi. Türk milletinin tarihinden bahseden Külünk, “Bu milletin tarihi büyüktür. Biz büyük bir devletin varisiyiz ve yeniden büyük bir devlet olma yolunda kararlıkla yürüyoruz, yürüyeceğiz.” dedi.

Cumhuriyetin bir devamlılık olduğunu belirten Külünk, “Türkiye Cumhuriyeti, her zaman büyümenin mücadelesini vermiştir. Ağustos ayı içerisinde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimi, Türkiye tarihinin son yüz yıldaki en önemli olayı. Halkın oyu demokrasinin teminatıdır.”diye konuştu.



Konferans sonunda günün anısına SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, AK Parti İstanbul Milletvekiline hediye takdim etti.

Ayrıca etkinlik öncesinde Metin Külünk, Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nu makamında ziyaret etti.

Konfernas öncesinde konferans salonuna alınmayan bir grup öğrenci ise salon önünde mizahi bir protesto gösterisi düzenledi.

SDÜ'DE KONFERANS GERGİNLİĞİ HABERİ İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum