Halk Eğitim 1 Yılda Kaç Kurs Açtı?

Halk Eğitim 1 Yılda Kaç Kurs Açtı? Kaç Kişiye Eğitim Verdi?

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ocak 2019 10:53
Halk Eğitim 1 Yılda Kaç Kurs Açtı?

HEM Müdürü İhsan Arıcı, 2018 yılı içinde topla bin 374 çeşit kurs açtıklarını belirterek; “Bu kurslarda 15 bin 491’i kadın, 8 bin 262’si erkek kursiyer olmak üzere toplam 23 bin 753 kişiye eğitim verdik” dedi.

Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, 1 Ocak – 31 Aralık 2018 tarihleri arasında yani geçtiğimiz yıl içerisinde 24 bine yakın vatandaşa mesleki eğitim kursu düzenledi. Merkez Müdürü Arıcı, bu yıl için halen çeşitli kurslar için kayıtların devam ettiğini ve bu sene özellikle sosyal alanda kurslara ağırlık vereceklerini açıkladı. Söz konusu kurslar kış kursları için Haziran sonuna kadar, yaz kursları ise Eylül sonuna kadar devam edecek.

ARICI; “KIŞ VE YAZ
KURSLARIMIZI DÜZENLİYORUZ”
Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İhsan Arıcı, Merkez olarak Kış ve Yaz Kursları olmak üzere iki ayrı kategoride kurs düzenlediklerini belirterek; “Kış kurslarımız okulların açılması ile birlikte yani Eylül ayının ikinci haftası başlar Haziran ayının ikinci haftası sona erer. Yaz kurslarımız ise Temmuz ayı başında başlar Eylül ayının ikinci haftası sona erer.

“2018 YILINDA BİN 374 KURS AÇARAK
23 BİN 753 KİŞİYE EĞİTİM VERDİK”
Bu doğrultuda, geçtiğimiz yıl içerisinde 547 genel kurs açmış olup, bu kurslarımıza 6 bin 527’si kadın, 4 bin 262’si erkek kursiyer olmak üzere topla 10 bin 889 kişi katılmıştır. Açmış olduğumuz 639 Mesleki Eğitim kursumuza ise 8 bin 020’si kadın, 3 bin 896’sı erkek kursiyer olmak üzere toplam 11 bin 916 kişi katılmıştır. Bu kursların haricinde ise Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan ‘Okuma Yazma Seferberliği’ kapsamında ise 210 kurs düzenledik ve bu kurslarımıza 1125 kursiyer vatandaşımız katılmıştır.

Tüm bu kursların genel toplamında ise; Merkez olarak 2018 yılı içerisinde bin 374 kurs düzenledik ve bu kurlarımıza 15 bin 491’i kadın, 8 bin 262’si erkek olmak üzere toplam 23 bin 753 vatandaşımız katılmıştır” dedi.

“ANA HEDEFİMİZ, VATANDAŞLARIMIZIN
İSTİHDAMINA KATKI SAĞLAMAK”
HEM Müdürü Arıcı, kış kurslarının 536 farklı alanda açıldığını ve bu yıl bu kurslarda en az 20 bin kişiye eğitim vermeyi planladıklarını belirtti. Bu kurslarını açmaktaki amaçlarının kursiyerleri gerek genel gerek mesleki konularda eğitmek olduğunu dile getiren Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Arıcı, açıklamasının devamında; “Özellikle işsiz vatandaşlarımızın istihdama katılmalarını sağlamak amacıyla bu kurslarımızı düzenliyoruz. İster kış sezonu kurslarımız olsun, ister yaz sezonu kurslarımız olsun, tüm kurslarımıza ilgi oldukça yoğun oluyor. Çünkü eğitirken eğlendirmeyi ve dinlendirmeyi planlıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.