Halk Ekmek Fabrikasının İhalesi Mahkemelik

Hasan Balaman'in başkanlığı döneminde kiraya verilen Belediye Halk Ekmek Fabrikası'nın kiralama ihalesi süreci ve şartlan yargıya taşınıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ocak 2012 12:25
Halk Ekmek Fabrikasının İhalesi Mahkemelik

Hasan Balaman'in başkanlığı döneminde kiraya verilen Belediye Halk Ekmek Fabrikası'nın kiralama ihalesi süreci ve şartlan yargıya taşınıyor.

Isparta Valiliği tarafından yapılan ön inceleme sonucunda konuyla ilgili olarak dönemin Encümen Başkanı Ahmet Aydemir ile dönemin Encümen Üyeleri Ömer Parlak, Mustafa Gürman, Ahmet Emrem, Mustafa Köse, Belediye görevlileri Nevin Gümüştabak, Muhabbet Bulut, Resul Bumin Boydak ve İbrahim Etem Altıntabak hakkında soruşturma izni verildi. Aydemir ve diğer kişilerin söz konusu karara ilişkin Antalya Bölge İdare Mahkemesi'ne yaptıkları itiraz da reddedildi. Dosya soruşturulması için Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilecek.
 
AKP'li Meclis Üyesi, dönemin Başkan Yardımcısı Aydemir ve diğer görevliler hakkında mülkiyeti Isparta Belediyesi'ne ait Davraz Mahallesi Halk Ekmek Fabrikası'm serbest ihale piyasası şartlarında yıllık 112 bin TL bedelle kiralamak mümkün iken yıllık 61 bin TL'ye kiraya verilerek Belediye 'nin zarara uğratılması suretiyle görevi kötüye kulladıklan iddiası ile suçlanıyorlar.

Isparta Valiliği'nin kararına yapılan itiraz Antalya İdare Mahkemesi'nde şu gerekçe ile reddedildi: "Ön inceleme raporu ve eki belgelerin, isnat edilen suçtan dolayıhazırlık soruşturkması yapılmasını gerektirecek nitelikte olduğu anlaşıldığından, adı geçenler hakkında soruşturma izni verilmesine ilişkin karara karşı yapılan itirazın reddine, dosyanın Isparta Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine" denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum