Halk Otobüsçüleri Eğitime Başladı

SDÜ YBEM ve Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi işbirliği ile Halk Otobüsleri şoförlerine diksiyon, stres yönetimi, öfke kontrolü eğitimlerinden oluşan Eğitim Programı başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ağustos 2014 09:51
Halk Otobüsçüleri Eğitime Başladı

Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi ve SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi işbirliği ile son dönemde artan vatandaş ve şoförler arasında yaşanan tartışmalar, buna bağlı olarak yaşanan trafik kazalarını en aza indirmek için şoförlere stres yönetimi, öfke kontrolü ve diksiyon eğitimi veriliyor.

SİNİR, STRES SÜRÜCÜYÜ TRAFİKTE ETKİLİYOR
Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz ise, tasvip etmedikleri bir takım kazalardan sonra şoförlere böyle bir eğitim vermek için bu uygulamayı getirdiklerin söyledi.

Yavuz; "Hepimizin bildiği gibi Türkiye’nin değişik illerinde özellikle İstanbul’da çok ölümlü tasvip etmediğimiz kazalar yaşandı. Halk otobüsleri olarak, biz buradan yola çıkarak,öfke kontrolü, vatandaş ile diyalog stresle baş etme gibi konularda şoförlerimize eğitim veriyoruz. Stres ve sinire bağlı olarak bazen trafikte kazalar yaşanabiliyor. Bu eğitimlerimiz de Ispartalı vatandaşlarımız güler yüzlü, daha güvenilir hizmet vermek adına, bu eğitimlerimiz her altı ayda bir devam edecek" dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM) ve Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi arasında yapılan protokol gereği stres yönetimi, öfke kontrolü ve diksiyon eğitimi 6 ay arayla tekrarlanacak. Eğitimlerden sonra başarılı olan şoförlere "Halk Dostu İşletme Belgesi” verilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum