Halk Otobüslerinde Eğitim Seferberliği

Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, hizmette kalite ve güvenliği artırmak için otobüs sürücülerini eğitim programına tabi tutuyor. Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından verilen eğitimlerde güvenli trafik hedefleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Eylül 2013 11:27
Halk Otobüslerinde Eğitim Seferberliği

Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi şoförlerine Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından eğitim veriliyor. Trafik Denetleme Şube Müdürü Enis Bilir’in de ders verdiği eğitim çalışmasında otobüs sürücülerine trafik kuralları, yolcuların sık şikayet ettiği konular ve trafik güvenliği konularında bilgiler veriliyor.

Düzenlenen eğitimlerin son derece yararlı olduğunu kaydeden Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz, “İl Emniyet Müdürlüğümüz ile birlikte otobüs sürücülerimizi hem bilgilendirmek hem de sürücülerimizin vatandaşlarımıza daha kaliteli ve güvenli hizmet sunmalarını sağlamak için böyle bir çalışmanın içerisine girdik. Sürücülerimize gruplar halinde eğitimler veriliyor. Bunun faydalarını da daha şimdiden görmeye başladık” dedi.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Enis Bilir’de yapılan eğitimde Halk Otobüsleri ile ilgili kendilerine vatandaşlar tarafından ulaştırılan şikayet konularını gündeme getirerek sürücülerle ve kooperatif yöneticileri ile birlikte çözüm yollarını tartıştılar.

İŞTE EN ÇOK ŞİKAYET GELEN KONULAR
Trafik Denetleme Şube Müdürü Enis Bilir, halk otobüsleri konusunda kendilerine ulaşan şikayetleri de sürücüler ve yöneticilerle paylaştı.

Bilir; “En fazla şikayet gelen konu fazla yolcu. Özellikle üniversite hattında bu konuda sık şikayet geliyor. Yoğun saatlerde otobüs sayılarını artırmak, otobüsteki yolcu sayısını düşürmek gerekiyor. Ben inanıyorum ki; bu konuda kooperatif önemli adımlar atarak bu şikayetlerin önüne geçecektir” dedi.

Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz’da konuyla ilgileneceğini ve sefer sayılarında bir değişiklik yapılabileceğini söyledi.

Yolcu indirme bindirme, araç kullanırken telefonla konuşma, gereksiz korna çalma, hatalı sollama, ani duruş ve kalkış, duraklara düzgün girme gibi konularda da zaman zaman şikayetler geldiğini kaydeden Trafik Denetleme Şube Müdürü Bilir, “Biz bu konular üzerinde de sık sık denetimler yapıyoruz. Gerek resmi ekiplerimiz gerekse sivil ekiplerimiz sürekle denetimler yapıyor” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum