Halk Otobüslerinden İki Önemli Proje

Halk Otobüslerinden İki Önemli Proje

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mart 2016 16:51
Halk Otobüslerinden İki Önemli Proje


Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın desteğiyle araç filosunu yenileyip, modern ve son teknolojik otobüslerle ulaşım hizmetini yapmaya başlayan Halk Otobüsleri Kooperatifi, yeniliğe doymuyor. SDÜ öğrencilerinin şehir merkezinden-üniversiteye ulaşımında hizmet kalitesini artırmak ve zaman kaybını önlemeye yönelik projeler geliştiren Halk Otobüsleri Kooperatifi, bu konuda 2 adım attı. SDÜ Rektörü ile görüşen Halk Otobüsleri Kooperatifi Yönetimi, Doğu ve Batı Yerleşkesi'nde öğrencilerin otobüslere binerken yaşadığı zaman kaybını ve sıra bekleme mağduriyetini önlemek için havuz sistemi kurmaya karar verdi. Kooperatif Başkanı Yavuz, şu açıklamayı yaptı:


ZAMANDAN TASARRUF

"Rektör beyle bir görüşmemiz oldu. Rektör Yardımcısı Nihat beyi görevlendirdi. Yapı İşleri Daire Başkanlığı'nda örüşmemiz oldu. Doğu ve Batı yerleşkesinde havuz oluşturacağız. Havuzun içerisine giriş için köşeye 2 tane vadilatör koyacağız. adilatörünü okutan içeriye girecek. Körüklü otobüsümüz yanaştığı zaman havuzdaki yolcular hemen binebilecek. Şu an otobüslerimizin yolcuya aldı, sonra hareket ettiği deyinceye kadar 11 dakika geçiyor. Bu sistemi oturtursak zaman tasarrufundan ötürü 1 saatte 6 otobüsümüz boşa çıkıyor. Üstünü kapacağız. Hem kış hem yaz öğrenciler için rahat bir ortam olacak. SDÜ birkaç yerden örnek proje için teklif almış. Biz maliyetini üstleneceğiz. Öğrenci havuzun içinde kartını okutmuş bekliyor olacak. Hizmet kalitesi artacak.

"KAPTANLIK BÖLÜMÜ

Öte yandan Halk Otobüsleri Kooperatifi, hizmet çıtasının yükseltilmesi amacıyla üniversitede 2 yıllık kaptanlık bölümü açılmasını talep etti. Yavuz, "Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Şükrü beyle birlikte sayın rektörümüzle konuştuk. Üniversitede 2 yıllık kaptanlık bölümü açılmasını istiyoruz. Uygulamalı ders için 2 otobüs tahsis edeceğiz. Eğitim almış şoförler gelsin, burada çalışsın. Bu bölüm tek Türkiye'de Kocatepe Üniversitesi'nde var. Ulusoy falan oradan şoför alıyor. İş garantili bir okul olacak. Üyelerimizin katkısı ile öğrencilere burs vermeyi bile düşünüyoruz. Eğitimi alıp gelsinler.