Halk Sorununu İletti, Halk Otobüsleri Anında Çözüm Üretti

Çevre yolu bloklarında oturan vatandaşlar evlerinin yakınından otobüs geçmesi yönündeki taleplerini Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Mehmet Yavuz ile görüştü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Eylül 2012 11:15
Halk Sorununu İletti, Halk Otobüsleri Anında Çözüm Üretti

Anadolu Mahallesinin alt tarafındaki çevre yolu bloklarında oturan vatandaşların otobüs sorunu çözüldü.

Sorunu mahalle halkı adına sanayi esnafından Mehmet Boyacı Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz’la görüştü.

Mahallerin otobüs talebini dinleyen kooperatif Başkanı Mehmet Yavuz hat düzenlemesi konusunda gerekli görüşmeleri yaparak soruna anında çözüm üretti. Bugünden itibaren her yarım saate mahalleden otobüs geçeceğini söyleyen Yavuz “Ispartalıların halk otobüslerinden en iyi şekilde istifade edebilmesi elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Çevre Yollunun alt tarafında kalan vatandaşlar otobüse binebilmek için çevre yolunu atlamak zorunda kalmayacak” dedi.

HALK TEŞEKKÜR EDİYOR

Mahalle halkı adına sorunu dile getirerek çözüm üretilmesine vesile olan Mehmet Boyacı’da halk otobüsleri kooperatifine teşekkür ederek “bizim bulunduğumuz bölgeden otobüs geçmemesi gerçekten büyük sorun oluyordu. Araçların hızlı seyrettiği çevre yolunu atlamak vatandaşı tehlikeye sokuyordu. Halk otobüsleri kooperatifine sorunu ilettiğimizde anında çözüm üretildiği için kendilerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca mahallemizdeki üniversite öğrencilerinin de üniversiteye ulaşmak için İstanbul yoluna kadar yürümek zorunda kaldıklarını söyledik. Hal Otobüsleri Kooperatifi bu konuda da gerekli hat düzenlemesini yaparak sorunu çözeceğini belirtti” diye konuştu.

DENETMELER GÖREVE BAŞLADI

Halk otobüslerinde başlayan yeniliklerle ilgilide bilgi veren Kooperatif Başkanı Mehmet Yavuz “bugün yeni aldığımız 4 aracı daha belediye başkanımızla birlikte hizmete sunduk. Bu yenileşme devam edecek. Her ay 2 yeni araç alarak 92 otobüsün tamamını yenilemeyi hedefliyoruz. Gelen yeni araçlar alçak tabanlı ve özürlü vatandaşlarında rahatlıkla kullanabileceği şekilde, klimalı rahat araçlar. Ayrıca üniversitemizin öğretim üyesi Nazmi Avcı ile başladığımız çalışma doğrultusunda denetmeler göreve başladı. Müşteri gibi otobüse bu denetmenler aracın güzergahından, şoförün vatandaşa davranışına kadar gerekli değerlendirmeyi yaparak notlarını alıyor. Bunlar Nazmi hoca tarafından değerlendirilerek şoförlerimiz eğitimden geçirilecek. Zaten biz her 15 günde bir toplantı yaparak şoförlerimize gerekli uyarıları yapıyoruz. Otobüslerimizde başlattığımız yenilik çalışmaları çerçevesinde bilgi ekranları ve dijital tabelaları 2 aracımıza taktık ve denemeleri yapılıyor. Ayın 17 sinden sonra her aracımıza bu tabelalardan takacağız” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum