Halka Fidan Dağıtıldı

Eğirdir Belediyesi tarafından yetiştirilen ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından satın alınan tüplü fidanlar Dünya Ormancılık Günü’nde halka ücretsiz olarak dağıtıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mart 2013 11:39
Halka Fidan Dağıtıldı

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “herkese yetecek kadar fidan var. Önemli olan fidanların toprakla buluşturulmasıdır” dedi.

Isparta’da Ormancılık Günü’nün çeşitli faaliyetlerle kutlandığını belirten Eğirdir Orman İşletme Müdürü Adnan Güller, ilçelerde de Orman Genel Müdürlüğü talimatıyla halka ücretsiz tüplü fidan dağıtımı yapıldığını belirtti.

Fidan dağıtımına katılan ve kendi elleriyle vatandaşa yetiştirdikleri fidanları dağıtan Başkan Özmeral, “Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası sebebiyle tüplü orman fidanları dağıtılıyor. Güzel bir uygulama. Herkese yetecek kadar tüplü orman fidanlarımız var. Yeter ki vatandaşlarımız aldıkları fidanları toprakla buluştursunlar ve bakımını yapsınlar. Dikilen her bir fidan geleceğin yeşilidir. Dikilen fidanlar geleceğin ormanıdır.” dedi.

Eğirdir Orman İşletmesi Müdürlüğü tarafından Eğirdir Belediyesi önünde dağıtılan fidanlar, çevre ilçelerde de belirli zaman içerisinde dağıtılacak.

Orman fidanlarının halka ücretsiz dağıtılması vatandaşlar arasında memnuniyetle karşılandı. Fidanları torbalara koyup evlerine götürmeye çalışanların yüzlerinin güldüğü görüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.