Halka Gül Dağıttılar

AK Parti Isparta Kadın Kolları, Kutlu Doğum haftası münasebetiyle Öğretmenevi toplantı salonunda program düzenledi.

Yayınlanma:
Halka Gül Dağıttılar

Programa İlçe Kadın Kolları, Yönetim kurulu üyeleri, mahalle temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı program 3 saat sürdü. Programda hatim duasının yanı sıra hadisler, Peygamberimizi öğen şiirler ve ilahiler, ayrı bir renk kattı.

Isparta vaizelerinden Ümmü Balaban Hoca Peygamber sevgisi nasıl olmalı ve peygamberimizi nasıl örnek almalıyız konusunda verdiği konferans tüm katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Programın açış konuşmasında Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Tunçbilek Kutlu Doğum haftasının öneminden bahsederken Peygamberimizin doğumuyla, insanlığın karanlıktan aydınlığa çıktığını ifade etti.

Tunçbilek “karanlıktan aydınlığa, zulümden adalete, rezaletlerden fazilete, cehaletten ilim ve irfana yöneltmiştir Ülkemizde kutlu doğum haftası 1989 yılından beri düzenli olarak kutlanmaktadır. Kutlu Doğum Haftasının kutlanmasındaki en büyük amaç İslamiyeti ve onun peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V.)'in insanlığa çağrısını etkin bir biçimde duyurmak, onun hoşgörü, sevgi, birlik, beraberlik ve güzel ahlak çağrısını bir kez daha hatırlamak ve hatırlatmaktır.

Bu açıdan rahmet Peygamberini sevmeli, tanımalı, onun insanlığın kurtuluşu, huzur ve refahı için sergilediği örnek yaşantısını, ahlakını, hoşgörü ve merhametini kendi yaşantımızda rehber edinmeliyiz. Şu unutulmamalıdır ki; yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim dahi bizleri onu örnek almaya çağırmakta, sünneti etrafında bir araya gelme çağrısı yapmaktadır.

Bu yüzden af ve hoşgörü sahibi olan ve Ben Güzel Ahlakı Tamamlamak Üzere Gönderildim diyen rahmet ve sevgi peygamberini toplumsal barışımız, birlik ve beraberliğimiz açısından kendimize örnek almalı, onu daha iyi tanımalı ve sevmeli, verdiği mesajı çok iyi idrak etmeliyiz. Bu nedenle Kutlu doğum haftasında Peygamber Efendimizin dünyayı teşriflerini anarken, haftanın bu bilinçle idrak edilerek hayırlara vesile olmasını diliyor saygı ve şükranlarımı iletiyorum."dedi.

Programın en zevkli yeri ise yapılan yarışma oldu. Yarışmada sorulan sorulara doğru cevap veren bayanlara sürpriz hediyeler verildi. Daha sonra katılımcılara ikram yapıldı. Program sonrasında da AK Parti Kadın Kolları Yönetimi Kutlu Doğum Haftası nedeniyle halka gül dağıttı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.