Halka Hizmet Böyle Olur

Halka Hizmet Böyle Olur

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ağustos 2015 11:52
Halka Hizmet Böyle Olur

4 ay havaalanına ücretsiz taşıma hizmeti veren Halk Otobüsleri Kooperatifi, DHMİ Genel Müdürlüğü'nün açtığı ihaleyi en düşük teklifle kazandı.

Burdur'dan Havaalanına 14 TL'den taşıma yapılırken, Isparta'da bu hizmetin bedeli 1.95 lira. Kooperatif, bu hizmet için 1.1 milyon TL'lik yatırımla 2 tane de 2015 model otobüs satın aldı. Türkiye'de şehir­havaalanı arasında en ucuz yolcu taşıma hizmeti artık Isparta'da olacak. Hem de 2015 model sıfır kilometre son teknolojik otobüslerle. Atlas Jet'in Isparta İstanbul seferlerini yaptığı dönemde 11 ay, THY'nin sefer yaptığı yeni dönemde de 4 ay ücretsiz yolcu taşıma hizmeti veren Halk Otobüsleri Kooperatifi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün yolcu servis hizmet ihalesini kazandı. 3 firmanın yarıştığı ihaleyi en düşük teklif veren Halk Otobüsleri Kooperatifi aldı. Kooperatif, ihale kapsamında Isparta'dan 13.30'da, Süleyman Demirel Havaalanı'ndan da 15.30'da sefer düzenliyor.

Isparta'da Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi tarafından verilen yolcu taşıma hizmetinin vatandaşa maliyeti sadece 1.95 TL. Yolculara 20 kilometrelik havaalanına gidiş ve dönüş sadece 4 TL'ye mal oluyor. Aynı havaalanınan yolcu taşınan Burdur'da ise durum farklı. DHMİ'nin Burdur için yaptığı ihale sonucunda taşıma ücreti vatandaşa gidiş­dönüş için 28 TL'ye malediliyor. Isparta'nın bu alanda ucuz hizmet almasının nedeni ise Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'nin bu konuyu hizmet olarak görmesi. Isparta havacılık sektörünün gelişmesi adına 1.95 liradan yapılan hizmet 2 yıl süreli olacak. Kooperatif, 6 ay sonra zam yapma yetkisine sahip olmasına rağmen 2 yıl aynı fiyatla taşıma taahhüdünde bulundu.

Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'nin havaalanı servis hizmetleri sadece fiyat konusunda değil. Halk Otobüsleri Kooperatifi, ihale şartnamesi gereği 5 yaşında araçları bu alanda kullanabilecekken önemli bir yatırıma imza attı. Bu iş için 2 tane Safir marka 52 kişilik otobüs satın alındı. Yolcular şehirlerarası otobüs konforunda havaalanına gidip, gelebilecek. Kooperatif bu araçlar için 1.1 milyon TL'lik yatırım yaptı. Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz, havaalanı yolcu taşıma servis hizmetini ticari olarak düşünmediklerini söyledi. Isparta'da uçak seferlerinin başlaması için Valillik, Belediye ve ITSO'nun büyük gayretler gösterdiğini belirten Yavuz, "bizim de çorbada tuzumuz bulunsun diye ücretsiz taşıma yaptık. 4 ay bu hizmeti verirken DHİM ihaleye çıktı. Çıkmasaydı yine ücretsiz verirdik. İhaleye girerek en düşük teklifi verdik. Burdur'da 14 liraya yolcu taşınırken biz 1.95 liradan bu işi yapıyoruz. Ve yolcularımızın rahat etmesi için bu araçları satın aldık" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı