Halkı Huzursuz Eden Her Şey

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168. yılı kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet Meydanında Vali Memduh Oğuz’un katılımıyla bir tören düzenlendi. Emniyet Müdürü Or, “Halkı huzursuz eden önceliğimizdir” dedi.

Yayınlanma:
Halkı Huzursuz Eden Her Şey

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168. yılı kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet Meydanında Vali Memduh Oğuz’un katılımıyla bir tören düzenlendi. Emniyet Müdürü Or, “Halkı huzursuz eden önceliğimizdir” dedi.

Kutlamalar kapsamında Cumhuriyet Meydanında organize edilen tören Vali Oğuz’un, tören kıtasını selamlamasıyla başladı. Emniyet Müdürü Mehmet Or ve Polis Emekliler Derneği Başkanı Mehmet Gürses’in Atatürk anıtına çelek sunmasıyla devam eden törene Isparta İl Jandarma Komutanı Ömer Uyar ve çok sayıda emniyet mensubu katıldı.
Buradaki tören İstiklal Marşı ve saygı duruşu ardından sona erdi. Kutlamalar Kültür Sinemasındaki etkinliklerle devam etti.

Kültür Sinemasında düzenlenen programda konuşan İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, “Bilindiği gibi devlet sistemlerinin büyüyüp güçlenmesi, global ortamda söz sahibi olabilmesi, ancak fertleri zengin ve müreffeh toplumlar sayesinde olmakta, ferahın inşası ve idamesi esnasında ise huzuru ve güvenliği temin edecek güçlü ve intizamlı teşkilatlara ihtiyaç duyulmaktadır.

Tarih boyunca değişik isim ve yapılanmalar mağfiretiyle güvenlik görevini hakkıyla ifa etmiş olan polis teşkilatımızın yapısı ve vazifesi; 10 Nisan 1845 tarihinde çıkarılan Polis Nizamnamesi ile milletimizin huzur ve güvenliğine memur edilmiştir.

Bugün, 168.Yılını kutladığımız Türk Polis Teşkilatımız her zaman değişimin ve gelişimin takipçisi olarak, Gelişen çağa paralel bilim ve teknolojik altyapısını yenileyerek, Kamu güvenliğinin sağlanması halkımızın ırz, can ve mal emniyetinin korunması, suçun oluşmadan önlenmesinde büyük gayret ve fedakârlık göstermiştir” dedi.

Halkı rahatsız eden her şeyin öncelikleri arasında yer aldığını kaydeden Or, “Isparta Emniyet Müdürlüğü olarak Halkımızı Rahatsız Eden Her şeyi Önceliğimiz kabul eden şiarımızla, Güvenlik hizmeti sunduğumuz Toplumun her kesiminin desteğini alarak her alanı güvenli kılmak, huzur ve asayişi tesis etmenin gayretindeyiz.

Günümüzde çağdaş polislik yaklaşımının yakalanan suçlu oranı ile değil, halkla geliştirilen ilişkilerin niteliği, halka verilen güven duygusu ve suçu önlemede halkın katılımını sağlama oranı ile değerlendirildiği göz önüne alındığında, ilimizde vatandaşlarımız ile oluşturduğumuz açık ve şeffaf iletişimimiz başarımızdaki en önemli payedir. Unutmayınız ki! Sizlerin huzuru bizim gururumuzdur” dedi.

Konuşmasında meslektaşlarına da seslenen Or, “Huzurlu ve güvenli Isparta’ yı vazgeçilmez hedef kabul ederek gece gündüz demeden fedakârca, üstün hizmet ve sorumluluk anlayışı içerisinde görevlerini ifa eden bütün mesai arkadaşlarımın ve meslektaşlarımın 168. Kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Başarımızın mimarı Fedakâr ailelerinize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.