Halkımız Ucuz ve Kaliteli Su İçiyor

Isparta Belediyesi, vatandaşların daha temiz, sağlıklı ve ucuz su içebilmelerini temin amacıyla yatırımlarını devam ettiriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Haziran 2013 15:26
Halkımız Ucuz ve Kaliteli Su İçiyor

Arıtma Tesislerine kurulan SCADA sitemi sayesinde tüm depoların doluluk oranlarını da kontrol eden Isparta Belediyesi, Hızırbey Mahallesi’ne açılıp kapanabilen uzaktan kumandalı vanalı sistemler ilave ediliyor.

Bu depodaki su seviyesi de anında SCADA sistemi ile kontrol altında tutulabilecek. Isparta genelinde 18 depo bulunduğunu ve bunların SCADA sitemi ile takip edildiğini kaydeden Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bir –iki depoda da mevcut sisteme ilavelerin yapımımın devam ettiğini dile getirdi.

Tüm depoların merkezden kontrol edildiğini ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Depolarımızın dolup dolmadığını kontrol ederek, taşmasının önüne geçiyoruz. Dolduğu anda su, sistem tarafından diğer depolara yönlendiriliyor. Eskiden bu depoların kontrollerini personellerimiz yapıyordu ve depolar arasında koşturup duruyordu.

Artık bunu daha önce kurduğumuz SCADA sistemi sayesinde kaldırdık. Boşa su akıtmıyoruz, personelden tasarruf ediyoruz, halkımıza sağlıklı ve ucuz su içiriyoruz. Teknolojiyi yakından takip ediyoruz. Ebedi bir sistem kuruyoruz. Depolarımızı da geleceğe yönelik dayanıklı bir şekilde inşa ediyoruz” dedi.

Tüm depoların bakımlarının periyodik olarak yapıldığını hatırlatan Başkan Günaydın, Akdağ’a çektikleri hat ile kaynak suyu aldıklarını yine su ihtiyaçlarının bir bölümünün de Darıderesi’nden karşılandığını belirtti.

Günaydın, “Halkımıza 4 yıldan buyana Türkiye’nin en ucuz ve kaliteli suyunu içiriyoruz. Isparta’mız 60 kuruştan su içiyor ve en kaliteli ve ucuz su içmeye devam edeceğiz. Yaptığımız bu çalışmaların halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum