Halkımızdan Anlayış Bekliyoruz

Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi kartlı biniş kullanımını teşvik etmek amacıyla aradaki makası biraz daha açtı. Kooperatif Başkanı Mehmet Yavuz, iki yıldır zam yapmadıklarını belirterek halkın anlayış göstereceğine inandıklarını söyledi

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Nisan 2013 11:11
Halkımızdan Anlayış Bekliyoruz

Isparta Özel Halk Otobüsleri tarafından sunulan toplu ulaşım hizmetleri Isparta Belediye Encümeninin kararıyla zamlandı. Kartlı binişlerde 10 kuruşluk zam yapıldı. Kooperatif Başkanı Mehmet Yavuz , vatandaştan anlayış beklediklerini söyledi. “İki yılda enflasyon yüzde 8 arttı: Akaryakıta gelen zamlar hepinizin malumu. Otobüsleri yeniledik. Dayanabildiğimiz yere kadar dayanacağız demiştik. En asgari seviyede tutmaya çalıştık” dedi.

Yaklaşık iki yıldır zam yapılmayan, araç filosunu 2013 model modern araçlarla yenileyen, akıllı tabela ve bilgi ekranlarıyla teknolojiyi yakından takip eden Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin ücret tarifesi yenilendi .

İŞTE YENİ FİYATLAR
Yeni tarifeye göre Gülkentkartlı binişlerde 90 kuruş olan öğrenci biniş fiyatı 1 lira 25 kuruş, Gülkentkartsız 1 lira 25 kuruş olan öğrenci binişi 1 lira 40 kuruşa yükseldi. Gülkentkartlı binişlerde 1 lira 25 kuruş olan abonman binişi fiyatı 1 lira 35 kuruşa, Gülkentkartsız 1 lira 45 kuruş olan abonman binişi fiyatı 1 lira 70 kuruşa yükseldi.

KART BEDELİNDE KAMPANYA
Öte yandan Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, 30 Mayıs'a kadar Gülkentkart kart bedellerinde yüzde 50 indirim kampanyası başlattı. 6 lira olan kart fiyatı 3 liraya indi.

Zamma ilişkin soruları yanıtlayan Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz, vatandaştan anlayış beklediklerini iletti. Toplu taşıma ücretlerine en son 22 ay önce zam yapıldığını belirten Yavuz, “ 36 adet yeni otobüs aldık. Bunlara LCD ekranlar takıldı. Akaryakıta gelen zamlar hepinizin malumu. Enflasyon artışı yüzde 8. Daha önce dayanabileceğimiz yere kadar dayanacağız demiştik. Ancak tüm bu faktörler fiyat artışına bizi mecbur bıraktı. Ancak zammı asgari seviyede tuttuk. Kartlı binişlerde 10 kuruşluk artışa gidildi” dedi

70 BİN KART SATILDI KULLANIM ORANI YÜZDE 45
Isparta’da kartlı binişi teşvik etmek amacıyla kartlı binişi ile kartsız binişler arasında makası biraz açtıklarını söyleyen Yavuz, “ 30 Mayıs tarihine kadar Gülkentkart alanlara yüzde 50 indirim imkanı sunuyoruz. Kart uygulamasının başladığı günden bu yana 70 bin kart satışı yapmışız. Ama kart kullanım oranı yüzde 45. Yani kartı olup çantasında, cüzdanında boş gezdiren müşterilerimiz de var. Kartlı binişi teşvik etmek lazım. Kart kullananla kullanmayan arasındaki farkın atmasıyla bunun yaygınlaşacağını bekliyoruz. Biz şoförün para alıp verme yerine asıl işini yapmasını daha iyi hizmet vermesini istiyoruz” dedi.

23 YENİ ARAÇ DAHA GELİYOR
Kooperatifin 36 otobüsü yenilediğini kaydeden Yavuz, “36 otobüsümüzü yeniledik. 2013 yılı sonu itibariyle 23 otobüs daha geliyor. Araç filomuzun tamamı değişecek. Artık engellilere uygun sıfır araçlar alıyoruz. Biz sonradan engelli aparatı taktırmıyoruz.Engelliye uyan araç aldırıyoruz. 2014 model araçlarımız geliyor. Böylece 3 yaşın altında otobüs trafikte olmayacak. Vatandaş yazın klimalı araçlarla hizmet alacak. En güzle hizmeti vermeyi istiyoruz” dedi.

ÇEVRE İLLERDEN 20 KURUŞ UCUZA TAŞINIYORUZ
10 kuruşluk zamma rağmen Isparta’da ulaşım hizmetinin çevre illere göre çok avantajlı olduğunu belirten Yavuz, “ Çevre illerle kıyaslandığında fiyatlarımız çok düşük. Yeni tarifeyi belirlerken Burdur, Kütahya, Afyon, Antalya’da uygulanan fiyatları da göz önüne aldık. Bu illere göre toplu taşıma hizmeti ortalama 20 kuruş ilimizde daha ucuz” açıklamasında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum