“Halkımla dövüşmem”

“Halkımla dövüşmem”

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Temmuz 2018 11:06
“Halkımla dövüşmem”

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, halka hizmette anket yöntemiyle hareket ettiğini belirtti. Günaydın; “Ben önce halkıma soruyorum. Evet diyorlarsa o hizmeti yapıyorum, hayır diyorlarsa yapmıyorum. Bu Bisiklet yolu konusunda da böyle olmuştur. Halkıma karşı dövüşmem” dedi. 

Isparta Belediyesi tarafından 2016 yılı Kasım ayında bazı caddelere bisiklet yolu yapıldı. Ancak, söz konusu yol yapıldığı günden bu yana tartışmaları da beraberinde getirdi. Bir kesim bu yola karşı çıkarken bir kesim de yapılmasından yana tavır koydu. 

Söz konusu tartışmalar, Isparta Belediyesinin önceki gün bisiklet yollarını kaldırmasıyla sona erdi. 

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bisiklet yollarının kaldırılması ile ilgili olarak dün Belediye Meclis toplantısı sonrası makamında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Günaydın açıklamasında; “Her zaman söylüyorum; sözümün eri olmak için çaba gösteren bir insanım. Seçimde Isparta halkı bana oy verdi. Seçim döneminde halkımız ne isterse onu yaparım demiştim. Verdiğim sözü unutmam. Verdiğim sözlerden birincisi Davraz Mahallesi’nin kentsel dönüşümüydü. Davraz Mahallesi’nde ilk yapılan ankette halk yüzde 76 ile kentsel dönüşümü istedi. Aradan 6-7 ay geçince bir anket daha yaptırdık. Ankette iş terse döndü. Yüzde 76 ile halk kentsel dönüşümü istemedi. Ben isteyenlerin oranının yüzde 90’a yükselsin istiyordum. Davraz’ın projeleri bitmişti, çok güzel bir şehir olacaktı. Halkımın emrini tutmaya geldim. Aslında kentsel dönüşümü ben istiyordum ama halkımız istemedi için yapmadım.

“ANKETLERDE ÖNCE EVET ÇIKTI, SONRA HAYIRA DÖNDÜ” 

Bisiklet yolu yapıldıktan sonra Şubat ayında bir anket yaptık. O zaman yapılan ankette yüzde 40’ı istiyor, yüzde 60 istemiyordu. Geçen gün 2 bin kişiyle yeni bir anket yaptık. Bu kez ankette yüzde 72 oranında halk istemedi, yüzde 28 oranında da bisiklet yolu isteniyor. İstememe oranı 4 ayda yükselmiş. Ben kalsın diyenlerin yükseleceğini düşünüyordum. Ben halkımla kavga etmeye gelmedim. Halkımın isteğini yapmaya geldim. Bisiklet yolu konusunda ben de yüzde 28’in içerisindeyim. O bisiklet yolu kalsın diyen insanlar kusura bakmasın, özür dilenecekse diliyorum. Fakat halkımızın çoğunun istememesi üzerine anında kaldırdık. 

“HALKIM NE DİYORSA ONU YAPARIM, HALKLA KAVGA ETMEM” 

Meddem Hastanesi bölgesinde, üniversite yolunda esnaf ve halkımız bisiklet yolu isteniyor. Orayı uygun görüyorlar. Orası sökülmedi. Ben halkın hizmetçisiyiz. Ben halkın isteğini yerine getiren bir belediye başkanıyım. Ben halkımla dövüşmem, kavga etmem. Ben halkın isteğini kutsal görüyorum. Şuanda her yer karıştı. Oralar otopark gibi oldu. Bisiklet yolu varken dükkanların önü açıktı. Trafik kazası azalmıştı. Çünkü park eden araçların arasından yayalar geçiyordu kazalar oluyordu. Ama halkın isteği ne ise ben onu doğru kabul ediyorum. Bu istekler değişebilir. Isparta’yı dünyanın özellikle Avrupa’nın en yaşanabilir şehri yapmak istiyorum. Ben şuanda dünya ile yarış yapmak istiyorum. Ama halkımız tekrar isterse yine bir anket yaparız. Ankette bisiklet yolu istenirse yeniden yapabiliriz” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.