Halkın Gözünü Boyayamayacaksınız

SP İl Başkanı Cevat Gençay, ‘Bu seçimler İstiklal Savaşından bile önemli’ açıklaması yapan Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun’u sert bir dille eleştirerek; “Sayın Zabun, biz seçimleri Yunanistan’da mı yoksa Isparta’da mı yapacağız? Böyle saçma bir değerlendi

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Şubat 2014 16:22
Halkın Gözünü Boyayamayacaksınız

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, ‘Bu seçimler İstiklal Savaşından bile önemli’ açıklaması yapan Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun’u sert bir dille eleştirerek; “Sayın Zabun, biz seçimleri Yunanistan’da mı yoksa Isparta’da mı yapacağız? Böyle saçma bir değerlendirme olabilir mi?” diye sordu.

Saadet Partisi Isparta il teşkilatının Aralık ayı İl Divan Toplantısı dün parti binasında yapıldı. Saat 12.00’de başlayan toplantıya Saadet Partisi Isparta İl Sorumlusu ve Antalya İl Başkanı Hasan Güldal, İl Başkanı Cevat Gençay, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Akbulut, Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, il ve ilçe teşkilatları ile çok sayıda partili katıldı. Bu toplantı öncesi saat 12.00’de ise basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda yerel seçim sürecini değerlendiren Saadet Partisi İl Sorumlusu Hasan Gürdal, ülkenin yerel anlamda milli görüş belediyeciliği ile kalkınacağını söyledi.

GÜLDAL; “PARALEL YAPILANMA
OLDUĞUNU 12 YILDIR BİLMİYOR MUYDUN?”
Saadet Partisi Isparta İl Sorumlusu ve Antalya İl Başkanı Hasan Güldal, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Malumlarınız olduğu üzere ülkemizde iktidar partisi AKP 2 aydır ‘paralel devlet yapılanması’ söylemleri ile yatıp kalkıyor. Peki bu durumda adama sormazlar mı? ‘Sen 12 yıldır zaten o paralel devlet dediğin olgu ile birlikte değimliydin? Şimdi ne oldu da bir anda paralel devlet oluverdiler?’ diye. Oysa, sayın Başbakan şuanda kavga ettiği bu grupla geçmişte içli – dışlı değil miydi? Onlara en yakın taraf veya en yakın parti değil miydi? Ne gibi bir menfaat çatışması oldu da iş buralara kadar geldi?

“AKP’NİN DE YOLSUZLUKLAR İÇİNDE
OLDUĞU AÇIKÇA ORTAYA ÇIKTI”
Şimdi olan nedir? Kavga başladı ve hükümet bu olguya karşı gardını alarak savunmaya geçti. Yıllardır TOKİ’de birlikte çalıştığı ve daha sonra Bakan yaptığı Erdoğan Bayraktar bile istifa ederken, ‘Her ne yaptıysam Başbakan’ın talimatları ile yaptım’ diye açıklama yaptı. Ardından, AKP’den istifa eden Milletvekilleri ‘AKP artık Ak değildir. Politize olmuştur’ şeklinde açıklamalarda bulundular. İşte tüm bunlar AKP iktidarının ardın çatırdadığını ve yok olma sürecine girdiğini gösteriyor.

“MİLLİ İRADEYİ ASIL İHLAL EDEN AKP İKTİDARIDIR”
Sayın Başbakan çıkmış, yargı ve güvenlik güçleri gerekeni yapsın diyor. Sen, o makamlardaki güvenlik güçlerini ve yargı mensuplarını görevden alarak yerlerine kendi adamlarını getirmişsin, güvenlik güçleri ve yargının eli kolu bağlanmış çıkmış bir de böyle diyorsun. Milli İrade’ye Sahip Çık mitingleri yapıyorsun. Biz Saadet Partisi olarak daha geçtiğimiz hafta Ankara’da 10 bin kişinin katıldığı aday tanıtım toplantısı yaptık. Daha önceki tarihlerde binlerce kişinin katıldığı eylemler yaptık. Bunların hiç biri televizyonlarda bir kare bile haber olmadı. Yani, basına baskı uygulandı ve haber yaptırılmadı. Asıl siz siyasi iradeye kelepçe vuruyorsunuz. Asıl siz milli iradeyi ihlal ediyorsunuz.

“YOLSUZLUKTA AKP, BİRİNCİ SIRADA”
Bakın, TBMM’de verilen bir önergede sayın Bakan ülkede hangi partinin kaç yolsuzluk dosyası olduğunu açıkladı. Buna göre; ülkemizde 1521 tane yolsuzluk yapılmış. Bunun 599 tanesi AKP’nin, 454 tanesi CHP’nin, içinde Isparta’nın da bulunduğu 232 tanesi MHP’nin, 96 tanesi de BDP’nindir. Saadet Partisi bu rakamların içinde yoktur. Bu zamana kadar hiçbir milli görüş belediyeciliği hakkında yolsuzluk dosyası açılmamıştır. Bu da bizim Saadet Partisi olarak milli görüş belediyeciliğinin ne kadar dürüst ve temiz bir siyaset yaptığını açıkça ortaya koymaktadır.

ÇAKAN; “BURAYI BU HALE GETİREN SİZ DEĞİL MİYDİNİZ?”
Toplantıda daha sonra bir konuşma yapan Belediye Başkan adayı Süleyman Çakan da konuşmasında; “Bilindiği gibi ilimizde şuanda görünen en büyük sorun ITKM’dir. Bu 20 yıldır bir türlü tamamlanamayan ve sürüncemede bırakılan konu için bir de çıkmış birbirlerini suçluyorlar. Peki, burayı bu duruma getiren sizler değil misiniz? Hani derler ya, gelen bir kişiye bir kez daha yol verelim gitsin yoluna diye. Artık, bunlara verilecek yol da kalmamıştır. İki dönemdir zaten görevdedirler ve ne yaptıkları bellidir. Bunlara değil, bu işi daha iyi yapacak olan bizlere yol verilmelidir. Biz halkımızdan bunu talep ediyoruz.

“ISPARTA’NIN HAKKI ÇAR – ÇUR EDİLMİŞ”
Burası elden çıkarılmış. Ulusal firmaların ve bankaların eline geçmiş. Başka bir deyişle Isparta’nın öz malı çar – çur edilmiş. Isparta halkının hakkı ve hukuku burada bitirilmiş. Ama biz göreve geldiğimizde Isparta halkının hakkı ve hukukunu yemeyecek ve yedirmeyeceğiz. Isparta’nın kaynaklarının Isparta halkının menfaatleri doğrultusunda kullanacağız” dedi.

GENÇAY; “BİZ SEÇİMLERİ YUNANİSTAN’DA MI YAPACAĞIZ?”
Toplantıda son konuşmayı İl Başkanı Cevat Gençay yaptı. Başkan Gençay da konuşmasında; “İktidar partisi AKP’in buradaki il temsilcilerinden hayret edici açıklamalar geliyor. AKP’nin il başkanı Osman Zabun çıkıp ‘Bu seçimler istiklal savaşından daha önemli’ diye beyanat veriyor. Ne savaşı sayın Başkan? Biz seçimleri Yunanistan’da mı yapıyoruz? Böyle saçma bir benzetme olur mu? Siz 12 yıldır Isparta için ne yaptınız? Onun açıklamasını yapın.

“BU SEÇİMLER ISPARTA’NIN GELECEĞİNİ TAYİN EDECEK SEÇİMDİR” Bu seçimler Isparta için çok önemlidir. Çünkü, bu seçimler Isparta’nın gelişmesi ve büyümesi için çalışacak yöneticileri seçme seçimidir. Eğer, bu konuda isabet sağlanamazsa Isparta aynı bu zamana kadar olduğu gibi hiçbir büyüme ve hizmet alamayacaktır. Bakın, 1994’te ülkemizde bir çok il belediyeciliği milli görüşe teslim etmiş ve o dönemde bu iller büyük atılım içine girmişlerdir.

“HALKIN GÖZÜNÜ BOYAYAMAYACAKSINIZ”
Biz Allah’ın izniyle önce yerelde sonra genelde iktidar olacağız. Isparta’nın kaynaklarını yine Isparta halkına harcayacağız. Plan ve projelerimizi 23 Şubat’ta yapacağımız İl Kongremizde açıklayacağız. İktidar partisi AKP, artık halkımızın gözünü boyayamayacaktır. Gerçekler artık ortaya çıkmıştır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum