Halkın İçinde Halkla Birlikte

Halkın İçinde Halkla Birlikte

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Kasım 2018 11:49
Halkın İçinde Halkla Birlikte

Son Valiler Kararnamesi ile Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı görevinden Isparta Valiliğine atanan Vali Ömer Seymenoğlu, Isparta halkına hizmet etmekten büyük mutluluk duyacağını belirterek; “Her hafta Çarşamba günleri yapılan halk günlerini devam ettirip halkımın sorunlarını dinleyeceğim” dedi. 

27 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazetenin ilgili sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren Valiler Kararnamesi ile Isparta Valiliğine atanan Vali Ömer Seymenoğlu dün makamında Gazeteci Yunus Özler’in sorularını yanıtladı. 

 “BU TÖRENLER GERİDE KALDI

BİZ İŞİMİZE BAKIYORUZ”   

Daha önceki valilerin aksine karşılama töreni yapılmasını istemeyen Vali Seymenoğlu; “Evet karşılama töreni istemedim. Çünkü, bu hem benim için hem törene gelecek ve gidecek kurum müdürleri için bir zaman kaybı olacaktı. Ben gelir gelmez valilik binasındaki birimlerimizi ziyaret ettim. Onlarla konuştum. Şimdi bu binada kim nerede çalışıyor çok iyi biliyorum. Bundan sonraki süreçte ise bu binanın dışındaki Müdürlükleri ziyaret edeceğim. Haber vermeksizin bir gün kapılarını çalıp çaylarını içeceğim. Valiyi karşılama, uğurlama törenleri gibi şeyler benim için artık geride kaldı. Biz işimize bakıyoruz. 

“PAZAR GÜNÜ KAYMAKAMLARI 

TOPLAYACAĞIM” 

Ben öyle makamda oturan birisi değilim ve Isparta’da da böyle olmayacağım. Pazar günü Kaymakamları burada toplayacağım ve kendileriyle bir toplantı yapacağım. Kendileri bana ilçeleri ile ilgili sunumlarını yapacaklar ve ardından yani Pazartesi gününden itibaren ilçeleri, köy ve kasabaları gezeceğim. Oraları ziyaret ederek vatandaşlarımla görüşeceğim” dedi. 

vali1.jpg

“HALK GÜNLERİNİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM” 

Vali Ömer Seymenoğlu, Kayseri’ye atanan Vali Şehmus Günaydın’ın yaptığı Halk Günlerini sürdüreceğini vurgulayarak; “Benden önceki Vali arkadaşımız her hafta Çarşamba günleri burada ‘Halk Günleri’ yapıyormuş. Evet, bu uygulamayı beğendim ve bende yapacağım. Çünkü, ben buraya Isparta halkına hizmet etmek için geldim. Halkımızın sorunlarını dinlemek ve çözüm yolları üretmek de bir hizmettir. Onun için, bu Halk günlerini mutlaka yapacağım. Halk Günlerini yapacağım gün eğer şehir merkezinde olmazsam bir Vali Yardımcısı arkadaşımızı görevlendireceğim ve bu şekilde kesintisiz devamını sağlayacağım. 

“TARAHİ ÜZÜM PAZARI 

ESNAFINI ZİYARET EDECEĞİM” 

Ben öyle makam aracına binmeyi de sevmem. Yakın yerlere yürüyerek gitmeyi tercih ederim. Konuttan çıkıp yürüyerek Valiliğe gelirim ve hatta gelirken herhangi bir kuruma veya esnafa uğrayıp bir çayını içerim ve onunlar sohbet ederim. Sanıyorum, bugünlerde Valilik binasının yanındaki Tarihi Üzüm Pazarı olarak adlandırılan yerde indirim günleri uygulanıyormuş. Bunu duydum. Yakın zamanda bu tarihi mekanda ticari faaliyetlerini sürdüren esnafımızı da ziyaret etmeyi düşünüyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.