Halter Şampiyonası Başladı

Genç Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası, 6 Mart Kapalı Spor Salonu’nda başladı.

Yayınlanma:
Halter Şampiyonası Başladı

Türkiye genelinde 50 kulüpten 108 bayan, 231’i erkek sporcunun katılımıyla gerçekleşen şampiyonanın açılışını Vali Vahdettin Özkan ile Dünya ve Avrupa Halter Şampiyonu Halil Mutlu yaptı.

Açılış Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Gençlik Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Halter Federasyonu Başkan vekili Mevlüt Ataseven ve Isparta Valisi Vahdettin Özkan günün anlamını anlatan bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Halter Federasyonu Başkanı Mevlüt Ataseven, Vali Vahdettin Özkan’a Plaket verdi. Isparta Valisi Vahdetin Özkan’da hem Ataseven’e, hem de Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Halil Mutlu’ya Isparta’ya has çeşitli hediyeler verdi.



SPORU YAYMAK BİZİM GÖREVİMİZDİR
Vali Vahdettin Özkan konuşmasında, “Sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Sporu bütün yurda, ailelere her kesime yaymak bizlerin görevi olmalıdır. Bu sporcular içerisinde ileride Dünya ve Avrupa Şampiyonu mutlaka çıkacaktır. Sizlere tekrar hoş geldiniz der başarılarınızın devamını dilerim” dedi.

ISPARTA’DA SPOR GELİŞİYOR
Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Isparta’da sporun geliştiğini belirterek, dünya şampiyonalarında Ispartalı sporcuların iyi başarılar elde ettiğini söyledi.



İl Müdürü Gevrek, “Isparta’mızda dünya ve olimpiyat şampiyonalarında derece alan sporcularımız vardır. Ispartalı sporcularımız dünya ve Avrupa şampiyonalarından dereceler alıyor. Isparta’da spor gün geçtikçe ilerliyor. Başarılı olan sporcularımız küçüklerine öncü oluyor. Sizleri burada ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Buraya gelen bütün kulüplerimize başarıla diliyorum” dedi.

ISPARTA BENİM İLK GÖZ AĞRIM
Dünya ve Avrupa Halter Şampiyonu Halil Mutlu, bu güne kadar aldığı başarıların başlangıç noktasının Isparta olduğunu belirterek, 2008 yılında halteri bıraktığını söyledi.



Şampiyon Mutlu, “İlk müsabakamı 1990 yılında Isparta’da yaptım. Yıldızlar kategorisinde Isparta’da müsabakalara çıktım. Isparta benim göz ağrımdır. Çünkü ilk olarak burada başladım. Daha sonra kendimi geliştirerek 6 Dünya Şampiyonu, 10 Avrupa Şampiyonu, 3 Olimpiyat Şampiyonluğunu kazandım. 2008 yılında da halteri bıraktım” dedi.




Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.