Hamileliği Dünyada Bir İlk Olacak

Eğer embriyo nakli başarılı olursa Derya Sert bu yolla hamile kalan ilk kadın olarak da tıp literatürüne geçecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Nisan 2013 15:15
Hamileliği Dünyada Bir İlk Olacak

AÜ Hastanesi’nde 8 Ağustos 2011’de Derya Sert’e 7 saat süren operasyon sonunda dünyanın ilk kadavradan rahim nakli yapılmıştı. Daha önce birçok ülke doktorlarının canlı vericiden denediği fakat başarılı olamadığı rahim naklini bu kez kadavradan alarak yapan ekip, dünya tıp literatürüne girmişti.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Plastik Cerrahi ve Estetik Rekonstrüktif Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, dünyada kadavradan rahim nakli yapılan ilk kişi olan 23 yaşındaki Derya Sert’e embriyo transferini başlattıklarını açıkladı. Eğer embriyo nakli başarılı olursa Derya Sert bu yolla hamile kalan ilk kadın olarak da tıp literatürüne geçecek

AÜ Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Ekip Başkanı Prof. Dr. Ömer Özkan ile Başhekim Prof. Dr. Mustafa Ünal, bu sabah ortak yaptıkları yazılı açıklamada, Derya Sert için ön hazırlıklar tamamlanarak, geniş bir ekip tarafından embriyo transferi işleminin başlatıldığını duyurdu. Açıklamada, “Derya Sert’in sağlık durumu iyidir ve evinde istirahat etmektedir. Kamuoyu süreçle ilgili olarak bilgilendirilmeye devam edilecektir” denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum