Hamlet'in Şehri Mehter Marşları ile İnledi

Prens Hamlet'in yaşadığı helsingör şehri Isparta'dan gelen Erenler Mehteran Takımı'nın marşları ile inledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Eylül 2011 13:11
Hamlet'in Şehri Mehter Marşları ile İnledi

Prens Hamlet'in yaşadığı helsingör şehri Isparta'dan gelen Erenler Mehteran Takımı'nın marşları ile inledi. Helsingör Türk Kültür Derneği tarafından Türk Günü Şenlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen gösteri şehrin alışveriş caddesinin girişinden başladı. Danimarkalı ve Helsingör'e alışveriş için gelen İsveçlilerin meraklı bakışları ve alkışları arasından Ellerinde dev Türk Bayrağı ile geçen Mehteran Takımı, Axeltorv meydanında yaklaşık 2 saat gösteri yaptı.

Yürüyüş sırasında Mehteran Takımını arka sırada çok sayıda Türk ve Danimarkalı da yol boyunca yürüyerek takip etti. Axeltorv Meydanındaki gösteri sırasında Helsingör şehrinin hemen karşısında boğazın öte yakasında bulunan İsveç'in Helsinborg şehrinden gelen bir Türk Mehter Marşlarının Helsinborg'dan da duyulduğunu söyledi.

Isparta Erenler Mehteran Takımı Derneği Başkanı Yaşar Erbil öburada sedece Türk değil, Danimarkalı kardeşlerimiz de var. Burada ortak bir dil var, o da kültür. Müzik deyince dil, din, ırk fark etmiyor. Dünyanın en eski askeri bandosu olan Mehteran Takımının müziklerini sunuyoruz. Biz arap ülkelerine gittik. Orada karışıklıklar olmasına rağmen büyük ilgi gördük. Arab ülkelerini salladık, şimdi de burada Hamletin vatanını sallıyoruz.

Dernek Başkanı İsa Tokmak ve Belediye Meclisi Üyesi Fuat Yalan'a teşekkür ediyoruzödedi. Dernek Başkanı İsa Tokmak da Helsingör şehrinde ilki kez bir Mehteran Takımı'nın gösteri yaptığını ve Danimarkalıların büyük ilgisini çektiğini belirterek öamnacımız, kültürümüzü, müziğimizi ve tarihimizi burada tanıtmaktı. Bun da başarılı olduk. Çok sevinçliyimödedi. Belediye meclisi üylesi Fuat Yalan da Prens Hamlet'in helsingör şehrindeki Kronborg şatosunda yaşadığını hatırlatarak öWilliam Shakespere, 1599-1601 yılları arasında yazdığı Hamlet'te Prens Hamlet'in kral olan babasını öldürdükten sonra tahta geçen ve annesi ile evlenen amcası Claudius'tan nasıl intikam aldığını anlatır. İşte o Prens Hamlet burada helsingör şehrinde yaşamış.

Şimdi Mehteran Takımı'nın Hamletin yaşadığı bir şehre ayak basması bizi çok mutlu ettiödedi. Mehteran Takımı gösterisine tekrar şehir merkezinde yaptığı yürüyüş ve çarşıda Türk manavı ve pizzacısının önünde yaptığı gösteri ile bitirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.