Hangi Başdeğirmen Haklı?

CHP Merkez İlçe Başkanı Erdal İnceayan; "Hangi Başdeğirmen Haklı?" Diye Sordu...

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Kasım 2020 11:09
Hangi Başdeğirmen Haklı?

CHP Merkez İlçe Başkanı Erdal İnceayan, Belediye Bütçesi ile ilgili rakamlar vererek, Başkan Başdeğirmen'i eleştirdi.

İnceayan, açıklamasında Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in farklı zamanlardaki değerlendirmelerini hatırlatarak "Hangi Başdeğirmen Haklı?" sorusunu yöneltti.

İnceayan, " Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen 11 Ekim 2019 yılında Isparta Belediye Meclisinde yaptığı konuşmada geçmiş dönemlerdeki yüksek
bütçeleri ve düşük gerçekleşme oranlarını eleştirmiş ve “Önemli olan hayali rakamlarla değil, gerçek rakamlarla bütçe hazırlamaktadır.

Bütün şehirler % 75-80 oranına ulaşırken Isparta % 45 Devlet işlerinde, performans çok önemli, bakanlıklara gittiğinizde bir şey isterken performansınıza bakılıyor. Devletimizin Isparta Belediyesi’ne gönderdiği para 120 milyon TL. siz 600 milyon TL’yi nerden bulacaksınız? Hedefimiz % 80” açıklamasını yapmıştır.

Bu bağlamda Isparta Belediyesi 2020 yılı için 492 milyon TL. bütçe hazırlamıştır. İYİ Parti ve CHP meclis üyeleri 2020 yılında bütçeye “evet” oyu vermişlerdir. Bu kararımızın anlamı da, İktidar partisinin bölgedeki tek il belediyesi olması, Büyükşehir Belediyelerini kaybetmiş, iktidarın kaynaklarını Isparta’ya aktarabileceği öngörülmüş ve şehrimizin menfaatleri doğrultusunda bu karar verilmiştir.

Şehrimizde iktidar kanadı 3 Milletvekiline, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi çoğunluğuna ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde de tüm devlet bürokrasisine sahiptir.

Ancak, üzülerek gördük ki, 2020 yılı ilk 6 ayında 136 milyon TL’de kalmış ve birim müdürünün verdiği bilgiye göre yılsonu tahmini de % 55 seviyesindedir.

Bunlara rağmen Isparta Belediyesi 2021 yılı tahmini bütçesini 637 milyon TL olarak belirlemiştir. Bu bütçenin içerisinde Spor Bakanlığı’ndan gelmesi beklenen 30 milyon TL haricinde “Büyük Proje” bulunmamaktadır.

Şükrü Başdeğirmen’in seçim öncesi hazırlattığı videolarda vaatleri arasında bulunan Isparta Ray - Kent İçi Banliyö Treni, Kendi enerjisini üreten elektrikli Trambüs hattı gibi “Mega Projeler” de bulunmamaktadır.


Sayın Başkan, oluşturduğu 2021 bütçesine hayır oyu veren meclis üyelerimize “Demek ki sizler Sosyal tesise, kapalı otoparka, huzurevine, sokak projelerine, asfalt dökümüne karşısınız, bunları yapmayalım diyorsunuz” demiştir.

Isparta Belediyesi geçmiş yıllarda 250 milyonluk harcamalarıyla da Mahalle Sosyal Tesisi, Kapalı Otopark, Otogar, Müze, Alt geçit yapmış, sokaklarda kilit taşları imal etmiş ve asfaltlama işlemleri üretebilmiştir. Bunlar için 637 milyon TL’lik bütçelere gerek duymamıştır. Keşke 2021 yılı bütçesine bu mega projeleri ekleseydi de destek verebilseydik. Ispartamıza yapılanlar ve yapılacaklar bizimde gururumuz ve onurumuzdur. Hiçbir zaman art niyetli muhalefet hedefinde olmadık olmayız da.

Bir yıl önceki açıklamasında 600 milyonluk bütçeleri, Isparta Belediyesi’nin saygınlığı açısından zararlı bulan ve eleştiren Şükrü Başdeğirmen’in, bugün içerisinde büyük harcama gerektirecek “Mega Proje” bulunmayan bütçesini 637 milyon olarak belirlemesi abesle iştigaldir. Pandemi sürecinin de getireceği olumsuzluklar değerlendirildiğinde 300 Milyonu geçmeyecek 2021 öngörülü harcama kalemlerinden dolayı CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin bu bütçeyi kabul etmemelerini eleştirmesi de makul değildir.

Sayın Başkanın bir buçuk yılda istediği “borçlanma yetkilerini” de hizmetin önünde durmakla eleştirdiği bu meclis üyeleri kabul etmiştir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum