Hangi Mağazalar Isparta’nın?

CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı önümüzdeki günlerde ITKM’ye davet edeceğini belirterek, “Başkana hangi mağazalar Isparta’nındır diye soracağım. Beni kırmazsa sevinirim. Bu benim vatandaş o

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Şubat 2014 11:22
Hangi Mağazalar Isparta’nın?

CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı önümüzdeki günlerde ITKM’ye davet edeceğini belirterek, “Başkana hangi mağazalar Isparta’nındır diye soracağım. Beni kırmazsa sevinirim. Bu benim vatandaş olarak hakkımdır.” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, önceki gün Kanal32’de yayınlanan ‘Ne var, ne yok’ programına konuk oldu. Isparta’da yaşanan trafik sorunu ile Ticaret ve Kültür Merkezi konusunda Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı eleştiren Çakmakçı, “Isparta 1999 yılında raylı sisteme geçecekti. Fakat Aybatılı’dan sonra bayrağı devralan Günaydın, proje başkasının diyerek bunu reddetti. Raylı sistem için projenin kredisi bile çıkmıştı. Bir diğer konu da Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi. İleriki günlerde Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı çağırarak, bir vatandaş olarak hangi mağazalar Isparta’nın diye soracağım. Beni kırmazsa sevinirim.” dedi.

SİSTEMİN İÇİNDE YER ALMAK İÇİN GELDİM
Neden aday olduğuna ilişkin sorulan soruya cevap veren Çakmakçı, “Türkiye’de birçok şey değişmeye başladı. Bizlerde sürekli eleştirmeye başladık. Eleştiren insanlar daima sistemin içine girip, mücadele etmelidir. Ben olsaydım şunu yapardım demek yerine, girersiniz sistemin içine, yapmak istediklerinize dair mücadele verirsiniz. Kazınırsınız ya da kaybedersiniz ama sonuç itibariyle, ben mücadelemi verdim dersiniz. Bende Isparta’ya bunun için geldim. Cumhuriyet Halk Partisi teklif etti, bende kabul ettim.” diye konuştu.

ARTIK DEVİR DEĞİŞTİ
CHP’nin daha önce adayını yeteri kadar tanıtamadığını ifade eden Çakmakçı, “CHP adayını tam anlamıyla tanıtamadığı için Isparta’da varlığını sürdüremedi. Partiye gönül verenler, iktidar alternatifli partiye yöneldiler. Böylece öz partisinden hıncını almak istediler. Ama artık CHP Isparta’da yenilendi. Ben parti teşkilatımızla görüştüm. Şunu söyledim onlara da; güçlü bir başkan partisini ezer, ben güçlü bir başkan olmak istemiyorum. Partiyle güçlü bir başkan olmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ
Ak Parti’ye 17 Aralık’ta yapılan operasyonun ve Isparta’da MHP’ye yapılan operasyonların CHP’ye bir katkısının olup olmayacağına ilişkin sorulan soruyu da cevaplayan Çakmakçı, “Onların katkısı olabilir. Ama biz diyoruz ki; halkla beraber çalışacağız. Karar aşamasında ortaklık, hizmette ortaklık, yapımda ortaklık ve sorumlulukta ortaklık sağlayacağız. Bunu yaptığımız zaman rahat oluruz. Halkın yararına olan her şeye halk karar verecek. Ter sokakta belediye temsilcileri olacak. Mahalle ve semtlerde de temsilcilerimiz olacak. Bu tabi ki gönüllülük esasına dayanarak yapacağımız bir iş. Kent konseyini çok aktif hale getireceğiz. Sivil toplum kuruluşları ve meslek gruplarıyla beraber olacağız. Sendikalara önem vereceğiz ama sarı sendikaları kabul etmiyorum.” dedi.
ÖNCELİĞİMİZ TOPLU TAŞIMA OLMALIDIR
240 bin kişilik bir şehirde trafik sorunu yaşanmaması gerektiğini belirten Çakmakçı, “Biz toplu taşımacılığa önem vermeliyiz. Bu da bir mühendislik işidir. Şehrin ana planı içine ulaşım planını eklemezseniz trafik sorununu çözemezsiniz. Otopark yaptık, şunu yaptık, bunu yaptık sözlerini anlamıyorum. 240 bin kişilik bir şehirde trafik sorununun yaşanmasını hiç anlamıyorum. Bu çok ayıp, inanın çok ayıp.” ifadelerini kullandı.

GÜNAYDIN’I ELEŞTİRDİ
Dönemin Belediye Başkanı Mehmet Aybatılı’nın raylı sisteme ilişkin projesinin Günaydın’ın reddettiğini ifade eden Çakmakçı, “Mevcut belediye başkanı aralıklı olarak iki dönem başkanlık yaptı. Bu da 10 yıllık süreci kapsıyor. 2009 yılındaki seçim vaatlerini sıralarsak hangi sorunu çözdüğünü söyleyin. İşte şunları şunları vaat ettiniz, siz hangilerini yaptınız diye sorun. Isparta hafif raylı sisteme 1999 yılında geçecekti. Fakat dönemin başkanı Aybatılı’dan bayrağı devralan Günaydın, bu başkasının projesi diye reddetti. Hibe kredisi çıkmış bir projeyi siz reddettiğiniz takdirde benim hakkımı da almış olursunuz. Devlette süreklilik vardır. Bıraktığınız bir işi, bir başkası yürütür. Eğer o gün yapılmış olsaydı bu sistem, Isparta çağdaş ulaşıma 15 yıl önce geçerdi. O dönemler şehir yoğunluğu da bu kadar değildi. Trafik sorununu çok rahat bir şekilde çözebilirdiniz. Fakat şimdilerin birinci sorunu trafik oldu.” şeklinde konuştu.

HANGİ MAĞAZA ISPARTA’NIN SORACAĞIM
Halka doğru bilgi vermesi için Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a uyarılarda bulunduğunu söyleyen Çakmakçı, “Ispartalıyı hafife aldığını daha önce söylemiştim. Ben bir vatandaş olarak önümüzdeki hafta Ticaret ve Kültür Merkezi’nin önüne gidip başkanı oraya davet edeceğim. Hangi mağazalar Isparta’nındır soracağım. Beni kırmazsa sevinirim. Bu benim vatandaş olarak hakkımdır.” ifadelerini kullandı.

HER KURUŞUN HESABINI VERECEĞİZ
Belediyeyi almaları halinde her üç ayda bir internet üzerinden harcamalara ilişkin bilgi vereceklerini dile getiren Çakmakçı, “Biz şu parayı şuraya harcadık diye her üç aydı bir hesap vereceğiz. Bu şekilde şeffaf belediyeciliği göstereceğiz.” dedi.

PROJE VARSA MADDİ KAYNAK DA VARDIR
Uygulanabilir ve kar edilebilir projelerle maddi kaynak yaratılabileceğini ifade eden CHP Belediye Başkan Adayı Lütfü Çakmakçı, “Biz ayağı yere basan projeler hazırlayacağız. Dünya da Türkiye’de para var. Yeter ki uygulanabilir ve kar edilebilir projeler olsun. Avrupa Birliği projeleri var, BAKA projeleri var, Kırsal kalkınma projeleri var. Belediye olarak şuana kadar kaç tane proje hazırlandı? Biz bu projelerde üniversiteyi de kullanacağız. Zaten üniversiteyi kullanmayan yönetimler şehri geliştiremezler” diye konuştu.

TARIM VE HAYVANCILIĞA ÖNEM VERECEK
Isparta’da tarım alanında önemli çalışmalar yapacaklarını ifade eden Çakmakçı, “Isparta’da seracılığa yöneleceğiz. Biz sadece belediye olarak öncülük edeceğiz. Diyelim ki Isparta’ya bin tane sera yaptık. Bunu da üreticiye düşük imkanlarla verdik. Buradan üretilen ürünleri internet üzerinden de pazarladınız. Böylece hem ticari alan oluşturmuş olursunuz hem de Pazar sorununu kaldırmış olursunuz. Size örnek verecek olursam, Söke’de bir bayan internet üzerinden ürettiği malın satışını yapıyor. Yıllık 2 milyonluk bir döngü sağlıyor. Bunu biz niye yapmayalım. Bu hayvancılıkta da aynıdır. Hayvancılık için uygun ortamları yaratırsanız, pazarlamada sorun yaşamazsanız. Üniversitede bunları yapacak elemanlar var. Bizim amacımız balık yemeyi değil, balık tutmayı öğretmek olacaktır’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum