Hangi Okul Nereye Taşınacak?

Milli Eğitim Müdürlüğü bazı öğrenci velileri tarafından tepki toplayan okul planlamalarında geri adım atmıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Haziran 2014 10:41
Hangi Okul Nereye Taşınacak?

Milli Eğitim Müdürlüğü okulların vereceği eğitim ile ilgili yaptığı planlamadan geri adım atmıyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Isparta eğitimi için en verimli çalışmayı yaptıklarını belirterek: ”Eldeki imkanlarla olabilecek en iyi çalışma yapıldı. Keşke daha fazla okul binamız olsa da bütün vatandaşlarımızın istediği düzenlemeyi yapsak. Ama bu çalışmalardan geri adım atılmayacak” şeklinde konuştular.

Vali Vahdettin Özkan’ın da çalışmanın arkasında durduğu ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine “geri adım atmak yok” şeklinde talimat verdiği belirtiliyor.

Vali Vahdettin Özkan ve Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, çalışmalarla ilgili geniş bilgiyi mahalle muhtarları ile okul – aile birliği yöneticilerine vermiş ve onaylarını almıştı.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı çalışma ile Ülkü’deki sorun çözülüyor. Ticaret Lisesi sanayideki TUREM binasına taşınırken, boşalan bina Ülkü’ye verilecek. Ülkü’nün bir binası ilkokul, diğer binası ile ortaokul olacak.
Öğrencisi azalan TUREM kapatılacak ve binasında Ticaret Meslek Liseleri eğitim verecek.

HEM 6 Mart Caddesi üzerindeki eski yerine taşınacak ve HEM’in şu anda bulunduğu binada Kız İmam – Hatip Lisesi açılacak.

Meryem Albayrak Ticaret Lisesi de Mürşide Ermumcu Adalet Meslek Lisesinin olduğu binaya taşınacak, boşalacak bina ortaokul olacak.
Gazi Sosyal Bilimler Lisesi için Süleyman Demirel Eğitim Kompleksinde yeni bina yapılacak.

İl genelindeki bütün okulların yeniden planlandığı çalışmada özellikle Ticaret Lisesinin başka bir binaya taşınarak, bölgedeki okul sorununun çözülmesi vatandaşlar tarafından büyük destek gördü.

Çalışma il genelindeki ilk, orta ve liseleri kapsıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum