Hangi Parti Kaç Kişi Topladı?

Emniyet, mitinglerde toplanan insan sayısı tartışmalarına son noktayı koydu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Haziran 2011 18:15
Hangi Parti Kaç Kişi Topladı?

Emniyet, mitinglerde toplanan insan sayısı tartışmalarına son noktayı koydu. İşte Emniyet'in rakamlarına göre tablo.

İSTANBUL: 12 Haziran'da yapılacak seçimlere sayılı günler kala partiler son mitinglerini yapıyor. Milletvekili sayısı itibari ile en fazla ilginin gösterildiği illerin başında ise hiç şüphesiz İstanbul geliyor.

AK Parti, CHP ve MHP İstanbul mitinglerini yaptı. Üç parti de mitinglerini Zeytinburnu'ndaki Kazlıçeşme meydanında yaptı. Bugün Gazetesi'nde yer alan habere göre aynı anda 500 bin kişinin biraraya gelebildiği meydanda şimdiye kadarki en büyük kalabalığı AK Parti'nin topladığı ortaya çıktı.

CHP'nin 1 milyon kişi iddiaları ise yalanlandı. Emniyet kaynaklarına göre, İstanbul'da 1 milyon kişiyi alabilecek büyüklükte bir alan yok. Kazlıçeşme meydanında yapılan mitinglerdeki katılımı helikopter vasıtasıyla tespit eden Emniyet kesin rakamları açıklayarak tartışmalara son noktayı koymuş oldu.

İŞTE EMNİYET'E GÖRE KESİN RAKAMLAR:
AK PARTİ - KAZLIÇEŞME: 400 BİN
CHP - KAZLIÇEŞME: 82 BİN
MHP - KAZLIÇEŞME:16 BİN

İZMİR: Şimdiye kadar İzmir Gündoğdu Meydanı'ndaki en büyük kalabalığı CHP eski lideri Deniz Baykal 2007 seçimlerinde topladı. Baykal'ın mitingine 200 bin kişi katıldı. 12 Haziran'da yapılacak seçimler öncesi İzmir Gündoğdu Meydanı'nda miting düzenleyen Başbakan Erdoğan ise kendi rekorunu kırdı. AK Parti İzmir mitinginde CHP lideri Kılıçdaroğlu'na büyük fark attı.

İŞTE EMNİYET'E GÖRE KESİN RAKAMLAR:
AK PARTİ - GÜNDOĞDU MEYDANI: 140 BİN
CHP - GÜNDOĞDU MEYDANI: 45 BİN

DİYARBAKIR: Seçimlerde sonucu en fazla merak edilen illerden birisi de Diyarbakır. Başbakan Erdoğan'ın büyük önem verdiği Diyarbakır mitingi, terör örgütü ve BDP'nin tehditlerine rağmen gerçekleştirildi. Erdoğan'ın " Sivas'ın doğusuna geçemiyorlar" sözü ile eleştirdiği CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli de uzun bir aradan sonra ilk kez Diyarbakır'da miting yaptılar.

İŞTE EMNİYET'E GÖRE KESİN RAKAMLAR:
AK PARTİ - İSTASYON MEYDANI: 40 BİN
CHP - İSTASYON MEYDANI: 4 BİN 500
MHP - İSTASYON MEYDANI: 5 BİN

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum