Haram Helal Ver Allah’ım Çoluk Çocuk Yer Allah’ım

DSP Isparta Belediye Başkan Adayı Ali Güneş, düzenlediği basın toplantısında hükümeti topa tuttu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Şubat 2014 15:35
Haram Helal Ver Allah’ım Çoluk Çocuk Yer Allah’ım

Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Güneş, yolsuzluk iddialarına da değinerek AK Parti hükümetini “Haram Helal Ver Allah’ım Çoluk Çocuk Yer Allah’ım” anlayışında olmakla suçladı.

Demokratik Sol Parti (DSP) Parti Meclisi üyesi ve Isparta Belediye Başkan Adayı Ali Güneş, partisinin il merkezinde gazetecilerle bir araya geldi. Güncel siyasete ilişkin çeşitli değerlendirmeler yapan Güneş, hükümeti eleştirdi.

Açıklamalarında ‘Cemaat-Hükümet’ tartışmalarına da değinen Güneş, “Anlaşılıyor ki, ortakların yılları Atatürk’e, Cumhuriyet’e, Milli orduya kumpas kurmakla geçmiş” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in ‘Türkiye’de bağımsız yargı ölmüştür’ sözlerini hatırlatan DSP Belediye Başkan Adayı Ali Güneş, “Sayın Çiçek, sormazlar mı adama yargı bağımsızlığı ölürken siz neredeydiniz?” dedi.

Doğu ve Güneydoğu’nun devlet kontrolünden çıktığını ileri süren Güneş, bölünme provaları yapıldığını iddia etti.

AK Parti hükümetini “Haram Helal Ver Allah’ım Çoluk Çocuk Yer Allah’ım” anlayışında olduğunu ileri süren Ali Güneş, çeşitli gazete manşetleriyle 17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk operasyonlarına da göndermelerde bulundu.
Güneş, açıklamalarında “AKP hükümetinin ilk icraatı DSP hükümetinin getirdiği ‘nereden buldun?’ kanununu yürürlükten kaldırmak oldu. O kanunun neden yürürlükten kalktığını şimdi halkımız daha iyi anlıyor” diye konuştu.

Güneş sözlerini “ABD’den ve AB’den icazet alarak onların boyunduruğundan kurtulmak mümkün değildir. Biz bu ülkenin sorunlarını halkımızla birlikte çözmeye talibiz. Isparta’nın da, Türkiye’nin de sorunlarını yurttaşlarımızla birlikte, el ele çözeceğiz. Talip olduğumuz şey budur” dedi.

DSP ADAYLARINI AÇIKLADI

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum