Harekatın Başarısından Kuşku Duymuyoruz

ADD Şube Başkanı Güldiken: Harekatın Başarısından Kuşku Duymuyoruz

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ocak 2018 17:11
Harekatın Başarısından Kuşku Duymuyoruz

TSK’nın Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin bir değerlendirme yapan ADD Isparta Şube Başkanı Batuhan Güldiken, “Afrin harekatının başarısından kuşku duymuyoruz ancak dış politikada sürekli yalpalayan mevcut siyasi irade Afrin harekatı için uluslararası platformda doğru adımları atabilmelidir” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şube Başkanı Batuhan Güldiken, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Zeytin Dalı harekatına ilişkin yaptığı değerlendirmede; “Ordumuzun Afrin harekatında göstermekte olduğu başarı hepimizin gururudur. Suriye konusunda mevcut siyasi iradenin izleye geldiği yanlış politikalar; ordumuzu, Suriye’de bir kez daha yeni bir cephede savaşmak zorunda bırakmıştır. Afrin harekatında ordumuzun başarılı olması ve bu harekatın mümkün olan en az zaiyatla sonuçlanması biz Atatürkçülerin temel arzusudur. Ülkemiz çıkarlarına yönelik olarak terörist gruplarla her yerde ve her zaman mücadele edilmesi gerektiği inancındayız. Mevcut siyasi iradenin Suriye politikasındaki yanlışlıkların bir an önce düzeltilerek Esad rejimi ile ülkemiz çıkarlarına yönelik işbirliği içinde olması da bu doğrultuda büyük önem taşımaktadır. Emperyalist politikaların başarılı olmaması için sınırlarımızda konuşlanan teröristlerin ortadan kaldırılması ve Esad rejimi ile işbirliği, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu aşamadaki önceliğidir. ABD’nin Orta Doğuda emperyalist çıkarlarına ve politikalarına karşı uyanık olmalıyız. Afrin harekatı bir kez daha ABD’nin gerçek yüzünü ortaya koymuştur. Afrin harekatının başarısından kuşku duymuyoruz ancak dış politikada sürekli yalpalayan mevcut siyasi irade Afrin harekatı için uluslararası platformda doğru adımları atabilmelidir. PKK/YPG gibi terör örgütlerinin ABD tarafından silahlandırılıyor olması BM Sözleşmesi’nin 51. Maddesi kapsamında Afrin harekatını “mecburi” kılmaktadır. Bu mecburiyet halinin oluşmasında AKP’nin yanlışlıkları ve mezhepçi politikalar temelli ihmalleri, göz ardı edilmemelidir. Mevcut siyasi irade, Afrin harekatının uluslararası alandaki meşruiyetini sorgulatmamak için Suriye rejimi ile iletişim kanallarını açık tutmalıdır. Türkiye’nin meşru müdafaa hakkını uluslararası alanda iyi anlatmalıyız. Suriye’nin toprak bütünlüğünü her platformda vurgulamamız büyük önem taşımaktadır. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti toplantıya çağırmalıdır. Çünkü BM’ye üye olan ülkemizin terörizm ile mücadelesi söz konusudur. Kahraman ordumuzun başarısı ve gayreti mevcut siyasi iradenin yanlış politikalarına heba edilmemelidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.