Hasan Çelik: 'Gül Üreticisini Mağdur Etmeyeceğiz'

Gülbirlik A.Ş. Genel Müdürü Hasan Çelik: 'Gül Üreticisini Mağdur Etmeyeceğiz'

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2012 17:42
Hasan Çelik: 'Gül Üreticisini Mağdur Etmeyeceğiz'

Dünyanın % 65gül yağı imalatını karşılayan Isparta Gülbirlik A.Ş. Genel Müdürü Hasan Çelik yaptığı açıklamada; ‘ Avrupa’da ekonomik kriz olduğundan gül yağı müşterilerimizin alım gücü zayıfladı, buna rağmen geçen yıl olduğu gibi bu yılda gül üreticisinin menfaatlerini koruyacağız, onlara yardımcı olacağız.

Ortaklarımız ne kadar gül çiçeği getirirlerse getirsinler, hepsini alacağız, onları mağdur duruma düşürmeyeceğiz. Bu yıl 2.00 ton gül çiçeği alacağız. Isparta genelinde ise 7 ile 7,5 ton gül çiçeği alımı yapılacağı tahmin ediliyor.

Avrupa’da ekonomik kriz olmasına rağmen gül yağı ve kongret (Kalın gül yağı) çıkarmaya devam edeceğiz. Ortaklarımızın gül çiçeği parasını haziran ayının ilk yarısında ara ödeme yaparak vereceğiz. Tamamını ise kampanya bittikten sonra ödeyeceğiz.

Bu yıl ilk defa bir proje uygulaması çalışmalarına başladık Gül işleminde farklı bir ürün projemiz var, bunu gerçekleştirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalar neticelenince kamuoyuna duyuracağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.