Hasan Kınay Seçimlere İtiraz Etti

İş İnsanı Kınay'ın Seçimlere İtiraz Etmesinin Nedeni Hangi İddialar?

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ocak 2022 20:53
Hasan Kınay Seçimlere İtiraz Etti

Isparta Şoförler Odası Başkan Adayı Hasan Kınay, hafta sonu Süleyman Demirel Kongre Merkezi’nde yapılan Şoförler Odası seçimlerine itiraz için Yüksek Seçim Kuruluna başvurdu.

İş İnsanı Kınay'ın seçimlere neden itiraz ettiğine yönelik açıklama yapması bekleniyor.  

İDDİALAR? 

Seçimler sonrasına komşu illerden tanınmayan, bilinmeyen isimlerin getirilerek genel kurulda oy kullandırıldığına yönelik iddialar konuşulmaya başlanmıştı. İş İnsanı Hasan Kınay’ın bu nedenle Yüksek Seçim Kurulu’na itirazda bulunduğu öne sürülüyor.

GENEL KURUL

Hatırlanacağı üzere, Şoförler odası Genel Kurulu’nda Mehmet Yücedağ 467 oy, Hasan Kınay ise 379 oy almıştı. 

İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA ISPARTA

İTİRAZ EDEN: Hasan KINAY

İTİRAZ KONUSU: 09.01.2022 tarihinde icra edilmiş olan Şoförler ve Otomobilciler

Birliği seçim sonucuna yönelik itiraz ve delillerimin sunulmasıdır.

AÇIKLAMALAR: 09.01.2022 tarihinde önceden de ilan edildiği üzere Isparta Şoförler ve Otomobilciler odası seçimleri icra edilmiş ise de, bu konuda şifa olarak sandık görevlilerine itirazlarımı seçim günü yapmış isem de, ilgili itirazlarımı yazılı olarak Sayın Başkanlığınıza sunmam zaruri olmuştur.

En büyük delilim seçim esnasında gerek Isparta Emniyet güçlerince gerekse Oda görevlilerince tutulmuş olan kamera kayıtlarıdır. İlgili kamera kayıtları Sayın Başkanlığınızca incelendiğinde zaten itirazlarımın haklılığı anlaşılacaktır.

1-Kamera kayıtlarında da görüldüğü üzere ilgili Hazurun seçim esnasında salona alınmamış ve salona alınmadığı gibi de seçim esnasında Divan tarafından gerçekleştirilen işlemlerin takibi engellenmiştir. Örnek olarak Çalışma raporu ve raporlar okunmamış ve ilgili raporların ibrası, Divan tarafından raporlar okunmaksızın ibraya sunulmuştur. Divan Başkanı ve üyeler önceden ilan edilmiş olan genel kurul gündemini takip etmemişler, yok saymışlardır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.