Hasan Özbek Yazdı: 19 Mayıs

Bugün 19 Mayıs büyük ATATÜRK’ün ulusal bir kurtuluşu örgütlemek için Osmanlı İmparatorluğu’nun köhne payı tahtından,Anadolu topraklarına geçtiği ve samsun’a çıktığı günün mutlu yıl dönümü…

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mayıs 2014 11:24
Hasan Özbek Yazdı: 19 Mayıs

Bugün 19 Mayıs büyük ATATÜRK’ün ulusal bir kurtuluşu örgütlemek için Osmanlı İmparatorluğu’nun köhne payı tahtından,Anadolu topraklarına geçtiği ve samsun’a çıktığı günün mutlu yıl dönümü…

Bugün 19 Mayıs, ATATÜRK devrimlerinin 95. ci ve gerçek yıl dönümüdür.Çürümüş bir imparatorluk ve önünde aydınlık cumhuriyet Türkiyesi vardır.

95 yıl içinde Atatürk’ün verdiklerinin, Atatürk’ün istediklerinin ve Atatürk’ün işaret ettiklerinin ne kadarını benimsedik? İşte gerçek soru budur.

95 Yıldan beri Atatürk’ün emanetini teslim alan kuşaklar, ona verdikleri sözden bugün kıvanç duyuyorlarsa onun devrimlerini koruyorlarsa ve onun bağlandığı güvenci taşıyorlarsa Türkiye ve cumhuriyet amacına ulaşmış demektir.

19 mayıs 1919 başlayan ulusal kurtuluş hareketi, Mustafa Kemal’in dehası içerisinde bir yandan dış etkenlerden kurtulmanın dış müdahaleleri yok etmenin savaşması olduğu kadar,bir yandan da gerek teşkilatlı ve gerek teşkilatsız iç baskılardan sıyrılmanın çabasıdır. Mustafa Kemal ‘’ Ferdi millet’’ olarak Erzurum ve Sivas kongrelerinden geçmiş 23 nisan’a ayrı gelmiş,İnönü ve Sakarya savaşlarını aşarak 9 eylül de düşmanı izmirde denize dökmüşdür.Lozan cumhuriyetinin ilanı,bugün Atatürk devrimleri diye üzerinde titrediğimiz (Inkılapların) başlangıcı Safalarını meydana getirirler.Bu safhaların temeli 19 mayıs 1919 dır.

Türkiye bu sosyal reformları layık ve demokrasi temellerine dayanarak yapmaya cesaret eden ilk müslüman ülkedir.Modern uygarlık düzeyine ulaşmak amacı ile batıya yetişmeye çalışan yeni Türkiye cumhuriyeti doğduğu günden itibaren devlet ile dinin ayrı müesseler olduğunu ilan etmişdir.

Atatürk’ün amacı,sınıfsız,birbirleri ile rekabet hisleri gütmeyen bir halk topluluğunun yaşadığı bir ülke yaratmakdı.

Bu ulusun bir Atatürk’ü vardır.Bu ulusun bir 19 mayısı vardır ve bu ulus Atatürk’ü ile ve 19 mayısı ile koşullar ne olursa olsun yaşantısını sürdürecektir.

Cumhuriyetin bekçileri, Atatürk’ün gözü ile görmektedirler.Türkiye’yi ve ileriye giderken hangi yönden gelirse gelsin bir engele takılmayacaktır.Atatürkçüler bu yıl dönümünde,95 yılın muhasebesini yaparak yalnız bir ödev yapmakla kalmayız, Aynı zamanda önümüzde başlayacak 2. ci 95 yıla daha hesaplı ve gayretli girmeliyiz.

YAŞASIN 19 MAYISLAR

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.