Hasan Özbek Yazdı: Evlilik

Hasan Özbek Yazdı: Evlilik

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Haziran 2016 12:49
Hasan Özbek Yazdı: Evlilik

Bir toplumun temel taşı evliliktir.

İnsan yaşamında önemli noktalar vardır. Bunların en önemlisi evliliktir.

Toplumlara yön veren evlilik, o toplumların ileriye dönük çizgilerini çizer.

Evliliğin temel taşları eşler, çocuklar, torunlar ve bu çizgiler uzayıp gidiyor.

Geçenlerde gazetelerde okudum. Güney Anadolu'da bir ağanın beş evlilikten 57 torunu olmuş torunlar sıraya girerek elini öpüyorlar. Ağanın en güzel sözü "Ben sağ olduğum müddetçe bu torunları okutacağım" demesi.

Evliliğin en önemli noktası; ekonomik sorundur. Eğer evlenecek kişilerde ekonomik sorun varsa ileride ailede şiddet doğar. Bu da aileyi boşanmaya kadar götürür. Aile geçimsizliği fertlerin sağlığını, çalışma hayatını, çocuklarını ve daha birçok konulara tesir eder. Genç arkadaşlar bilhassa üniversite hayatında sever, aşık olur. Üniversite bitince evlenir ama işi yok. Eve bir dilim ekmek götüremez. O zaman her şey boşa çıkar. Onun için yukarıda söylediğim gibi evlilikte en büyük sorun ekonomik sorundur.

Gazetelerde, televizyonlarda görüyoruz ve işitiyoruz. Sırf çocuk yapmak için evleniyorlar. Bir iki sene sonra boşanıyorlar. Bence bu kutsal kuruma en zarar veren konulardan biridir. Ayrılmış ailelerin toplumda çocukları okuyabilir, meslek sahibi olabilir fakat o topluma faydalı olmaz. Kendine ayrıştırmış olarak görür buna hiçbir anne babanın hakkı yoktur. Evliliğin en önemli unsurlarından biri de çocukları, bilhassa kız çocuklarını okutmak, onları topluma faydalı insan olmasını sağlamaktır.

Biz insanlar bilhassa 50 yaşından sonra doğru bildiğimiz, gördüğümüz şeyleri söyleyerek, etrafımıza faydalı olmak için her türlü riski alarak hareket etmeliyiz.

Başımdan geçen bir küçük olayı anlatayım; Bir gün büyük postanenin önünden geçerken, önümde genç erkek sert adımlarla yürüyordu. arkada genç kadın kucağında 6-7 aylık çocuğu ile yürüyor. Genç erkeğe sordum "Bu çocuk senin mi?" "evet" dedi. Kadının kucağından çocuğu aldım erkeğin kucağına verdim. Erkek bana teşekkür etti. Bu insan bu hatayı bir daha yapmaz. Bir gün de üniversiteli bir arkadaş içtiği sigarayı yola attı. "Tabi belediye temizler değil mi" diyerek yüzüne baktım. "Amca özür dilerim" dedi.

Toplumda birbirimizi eğitmeliyiz. Çünkü her gün dünyada her şey değişiyor. Bizimde topluma ayak uydurmamız lazımdır. Ülkeler menfaatleri üzerine kurulmuştur. Her ülke savaşı dahi göze alınarak menfaatlerini korumaya çalışıyorlar. En önemli varlık olan insanları öldürüyorlar.

TOPLUMLARI AYAKTA TUTAN BİRLİK, BERABERLİK VE İYİ NESİLLER YETİŞTİRMEKTİR...

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum