Hasar Tespit Çalışmaları Başladı

Hasar Tespit Çalışmaları Başladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Haziran 2015 10:31
Hasar Tespit Çalışmaları Başladı

Dün akşam saatlerinde Isparta’ya yağan 20 dakikalık yağmur Merkeze bağlı Yakaören ve Deregüme köylerinde hasara neden olurken il merkezinde ise bazı evlerin alt katlarını su bastı. Olayın ardından bütün kurumlar seferber olurken Vali Vahdettin Özkan geç saatlere kadar çalışmaları yerinde inceledi.

Akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 20 dakika süren yağış sonrası il merkezinde bazı evlerin alt katlarını su basarken Yakaören köyünde ise yağmur suyu ile birlikte gelen çamur arabaları kullanılamayacak hale getirdi, bazı ahırları su bastı tarım arazilerine zarar verdi.

 

Önceden meteorolojik ihbarları değerlendiren Isparta Valiliği ise İl Özel İdaresi ve AFAD ekiplerini her hangi bir olumsuzluğa karşı müdahale etmek için hazır halde bekletti. Yağmur yağışı birlikte Isparta Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında oluşturulan Kriz Masası çalışmalarına başlayarak, İl Özel idaresi, AFAD ve İtfaiye birimleri ekipleri ile sahaya inerek çalışmalara başladı.

Vali Özkan, geçe geç saatlere kadar yağmurdan zarar gören köy ve Mahallelerde incelmelerde bulunarak çalışmaları yerinde inceledi. İlk Olarak Yakaören köyünde yapılan çalışmaları inceleyen Vali Özkan; ilgilerden bilgi aldı. Ardından ise Isparta merkezde İtfaiye Ekiplerinin alt katlarını su basan evlerde sürdürüldükleri su tahliye çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgi aldı.

 

Vatandaşlar 15-20 dakika gibi kısa bir sürede yoğun bir yağışın olduğunu belirterek olay yerine çok kısa bir sürede ulaşan ekiplere ve kendilerini yalnız bırakmayan Vali Vahdettin Özkan’a teşekkür ettiler.

Kısa bir süre içinde yoğun bir yağışın olduğunu belirten Vali Vahdettin Özkan, yağmurun şehir merkezinde ve birkaç köyde maddi zarara sebep olduğunu söyleyerek, meteorolojik uyarının alındığı andan itibaren kriz masası oluşturularak, tüm birimlerin hazır halde bekletildiğini aktardı. Vali Özkan “ Yağmura maruz kalan yerlere anında müdahale edildi. Olayda herhangi bir can kaybının olmaması bizim için en büyük teselli. Maddi hasar oluşan yerlerde ise ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarına başladı” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum