Haşere İle Etkin Mücadele Başladı

Isparta Belediyesi bahar mevsimi ile birlikte oluşabilecek sağlığa zararlı haşereler için kolları sıvadı.

Yayınlanma:
Haşere İle Etkin Mücadele Başladı

Bilindiği üzere belediye mevsimin başında larvaları temizlemek için çay boyu ve yeşil alanlarda zirai ilaç mücadelesi başlatmıştı. Bu haftadan itibaren ise mahallelerde yeni bir çalışma temposu içerisine girdi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü iki ekip halinde yapacağı bu mücadelede mahallelerdeki ilaçlama ve çalışma saatlerini belirledi. Cumartesi günü gece ve gündüz olmak kaydı ile birinci ekip, Pazartesi günü M.Tönge, Çünür, Ünikent, aynı gün akşamı Anadolu, Modernevler ve Sanayi Mahallesinde, Salı günü Binbirevler, Işıkkent, akşam Batıkent Muzaffer Türkeş, Çarşamba günü Fatih, Zafer akşam Hızırbey Gülistan, Perşembe Yedişehitler, Bahçelievler akşam Bağlar, P.mehmet, Yayla, Kutlubey, Cuma, Sermet, Karaağaç, Keçeci akşam Davraz, İstiklal, Cumartesi Günü Mesirelik alan ile Belediye’ye gelen şikayet alanlarında ilaçlamada bulunacak. İkinci ekip ise Pazartesi günü Halıkent, Ayazmana Akşam Vatan, Gülevler, Akkent, Salı, Sidre, Halifesultan, Akşam Emre, Gülcü, Sülübey, Hisar. Çarşamba Turan, Kurtuluş, Çelebiler, G.Kemal, İskender. Akşam Dere, Yenice, Doğancı, Keçeci. Perşembe Vatan, Gülevler, Akkent. Akşam Halıkent, Ayazmana. Cuma Emre, Gülcü, Sülübey, Hisar. Akşam Sidre, Halifesultan. Cumartesi Dere, Yenice, Doğancı, Keçeci. Akşam Turan, Kurtuluş, Çelebiler, G.Kemal ve İskender mahallelerinde ilaçlı mücadele başlatıyor.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, mevsim itibari ile tabiatın uyanış vaktinin geldiği. Bu uyanış ile birlikte sağlığa zararlı haşerelerin de artık yuvasından çıkıp etrafa yayılma zamanı olduğunu dile getirerek bu haşerelerle etkin mücadele yapmak için Temizlik İşleri Müdürlüğüne talimat verdiğini belirtti.

Çevre temizliği kadar önemli bir mücadele olduğunu belirten Günaydın, “çevreye hastalık yaymakta en önemli faktör olan bu haşereler ile mücadelemizi bildiğiniz gibi kışın bitimi ile önce saklandıkları yer olan çayboyu ve bakımsız alanlarda larva mücadelesi başlatmıştık. Hava ısısının 8 dereceye ulaştığı şu günlerde de yeni bir çalışma temposu içerisine giriyoruz.

Temizlik İşleri Müdürlüğümüz bahar ve yaz mevsimi boyunca periyodik olarak bütün mahallelerimizi ilaçlaması talimatını verdim. Müdürlüğümüzde gerekli çalışmalarını yaparak bugünden itibaren mahallelerimizde de haşerelerle etkin mücadele başlatmıştır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.