Haşerelerle Mücadelede Araç Takviyesi

Isparta Belediyesi şehir merkezindeki yeşillendirme çalışmaları ile birlikte bu yeşillenme ile gelen zararlılarla da mücadele etmek için araç parkına yeni bir araç daha ekledi

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2011 14:16
Haşerelerle Mücadelede Araç Takviyesi

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın geçen dönem görev süresi içerisinde şehir merkezine kazandırmış olduğu ağaçlar artık her yerden görünür hale geldi. Yapılan ölçümlerde 10 yıl önce dikilen ağaçların boyları artık 15 metrenin üzerine çıkmaya başladı. Isparta Belediyesinin elinde bulundurduğu ilaçlama araçlarının mesafesi 6 metre yüksekliğe kadar ulaşınca yeni bir araç takviyesine daha ihtiyaç duyuldu. Böylece Park Bahçeler Müdürlüğü 18 mt yükseklikteki bir ağacı ilaçlamaya uygun olan yeni bir araç satın alındı. Fırtına adı verilen bu makine 18 metre yüksekliğe kadar ilaçlama yapabiliyor.


Yeni ilaçlama makinesi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Park ve Bahçeler Müdürü Ferah Ayter: Türkiye içerisinde yeşil alan bakımdan çok şanslı bir şehirde yaşadığımızı belirterek, “Bu yeşil alanları daha da artırmak ve bunları korumak adına ilaçlama ve gübreleme çalışmalarını sürdürüyoruz. Ekip arkadaşlarımızla birlikte yıl boyunca Isparta’mızı dolaşarak zararlı ve hastalıklı bütün ağaçları ve diğer bitkileri kontrol ediyoruz ve bu doğrultuda ilaçlama ve gübreleme çalışmalarını gerçekleştiriyoruz” dedi. Yeni alınan fırtına isimli ilaçlama makinesi hakkında da bilgi veren Ayter, daha önce ki donanımımızla 5-6 metreye kadar ilaçlama ve gübreleme yapabilirken, bu aracımızla artık 18 metreye kadar ilaçlama ve gübreleme yapabileceğiz. Bu şekliyle Isparta’mızda boyları git gide uzayan ağaçların bu araç sayesinde daha kolay şekilde ilaçlanmasını ve gübrelenmesini sağlamış olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.