Hasta Yatağı Sayısına Göre Isparta İkinci Sırada

'Sağlık'ta 2012 Yılı Projeksiyonu ve Fikir Alışverişi Toplantısı'nda konuşan Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof.Dr.Mehmet Tuğrul Sezer, ...

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Şubat 2012 13:52
Hasta Yatağı Sayısına Göre Isparta İkinci Sırada

'Sağlık'ta 2012 Yılı Projeksiyonu ve Fikir Alışverişi Toplantısı'nda konuşan Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Sezer, "Türkiye'de bin nüfus başına en fazla uzman doktor ve hasta yatağı önce Bolu'da, sonra Isparta'da" dedi.

Sağlık hizmetinde her türlü sorunun giderildiğine değinen SDÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Sezer, Türkiye'de bin nüfus başına en fazla uzman doktor ve hasta yatağının önce Bolu, sonra ise Isparta'da olduğunu söyleyen Prof. Dr. Sezer, eğitim ve üniversite hastanesi olarak kaliteli hizmeti sunmak zorunda olduklarını söyledi.

ÜCRETLENDİRME YENİDEN YAPILANDIRILMALI
Prof. Dr. Sezer zor hastaları bile kabul ettiklerini ancak ücretlendirme sisteminin yetersiz olduğunu belirterek, "Bizim onları kabul etmeme gibi bir şansımız yok. Bütün bunları göze aldığımızda şu anki yüzde 10'luk fazlalık ile bu çark dönmez" şeklinde konuştu. Prof. Dr. Sezer, "Zor hastaları kabul etmeye devam edeceğiz. Özellikle üniversite ve eğitim araştırma hastanelerinin eğitim boyutu da göz önüne alınarak ücretlendirmenin artırılmasını arz ediyorum. Ücretlendirme yeniden yapılandırılmalı" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.