Hasta Yatağı Yıkama Ünitesine Ne Oldu?

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi yapılırken alınan ve bölgede başka bir hastanede bulunmayan hasta yatağı yıkama ünitesinin Tıp Fakültesi hastanesinin tadilatı sırasında uzman olmayan teknikerlere söktürülmesi nedeniyle kullanılmaz hale geldiği iddia e

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Kasım 2013 01:34
Hasta Yatağı Yıkama Ünitesine Ne Oldu?

Bazı parçaları hastane koridorlarına bazı parçaları ise hastanenin arkasına atılan hasta yatağı yıkama ünitesinin bu günkü fiyatının 500 bin TL civarında olduğu belirtildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi ile ilgili tartışmaların arkası kesilmiyor. Gülses Gazetesine ulaşan bilgilere göre Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi dış kaynaklı kredi ile yapılırken teknolojinin her türlü imkanlarından faydalanılarak alınan modern cihazların bir bölümünün kullanılma hale geldiği iddia edildi. Bu cihazlardan biri olduğu belirtilen her bakımdan hijyene ve temizliğe dikkat edilerek hasta yataklarının belli bir zamanda yıkanarak steril hale getirilmesi için alınan hasta yatağı yıkama ünitesinin artık kullanılmaz hale geldiği belirtildi. Taburcu olan hastanın yatağının bütün müştemilatı ile yıkanması ve dezenfekte edilmesine yarayan ünitenin Tıp Fakültesinin tadilatı sırasında işin uzmanı olmayan teknisyenlere söktürülmesi nedeniyle kullanılmaz hale geldiği iddia ediliyor.

TEKNİSYENLER SÖKTÜ BİR DAHA TOPLANAMADI
Daha önceki Rektörler ve Başhekimler tarafından bölgede başka hiçbir hastanede olmadığı için herkese gösterip iftihar ettikleri Hasta yatağı yıkama ünitesi ile ilgili Gülses Gazetesine bilgi veren kaynaklar “Hastane tadilatı sırasında başka bir yere taşımak üzere bu işin uzmanı olmayan Hastane Teknisyenlerine hasta yatağı yıkama ünitesini söktürürler. Daha sonra bu ünite uzmanlık gerektirdiği için kurulamaz. Burada kesinlikle gece gündüz büyük bir özveri ile çalışan hastanenin fedakar teknisyenlerine bir sözümüz yok. Sözümüz uzmanlık gerektiren bir işi bu alanda yetişmemiş personele sökme talimatı veren Hastane İdaresinedir” dedi.

HESABINI KİM VERECEK?
Sonuç olarak Hasta yatağı yıkama ünitesinin kullanılmaz hale geldiğini iddia eden hastane yönetimine yakın kaynaklar “Bu bölgede bir örneği daha olmayan modern hasta yatağı yıkama ünitesi parçalara ayrılmış vaziyette aylardır, parçalarının bir kısmı koridorlarda, bir kısmı da dışarıda hastanenin arkasına atılmış bir vaziyette durmaktadır. Bazı parçaları da yanlışlıkla hurdaya gitmiştir. Yani şimdi istenilirse hasta yatağı yıkama ünitesinin bir araya getirilmesi artık mümkün değildir. Bugün değeri 500.000 TL'ler (beş yüz bin lira) ile ifade edilen hasta yatağı yıkama ünitesinin hesabını kim verecek?” diye sordu.

İŞTE REZALETİNFOTOĞRAFLARI


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum