Hastalar Rahat Bir Şekilde Oy Kullanabilecek

Hastalar Rahat Bir Şekilde Oy Kullanabilecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mart 2017 13:58
Hastalar Rahat Bir Şekilde Oy Kullanabilecek

Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü Evde Bakım Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından evde sağlık hizmeti alan hastalara seçimlerde kolaylık sağlanacak. Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, “Seçim günü İl Merkezi ve İlçelerimizde en az bir sağlık personelinin refakatinde hasta nakil aracı ile evinden alınarak oy kullanacakları merkeze götürülerek oy kullanmalarına müteakiben geri getirilmesi sağlanacaktır” dedi.

16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumunda Halk Sağlığı Müdürlüğü Koordinasyonunda sağlık problemleri nedeniyle evde sağlık hizmetleri alan ve hareket etmekte zorlanan vatandaşların istemeleri durumunda seçimlerde oy kullanmaları için gerekli önlemler alındı

Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mehmet Karakaya “Bilindiği üzere 16 Nisan 2017 Pazar günü Anayasa değişikliği referandumu yapılacaktır. Bu durumda vatandaşların en temel haklarından olan oy kullanma hak ve sorumluluklarını yerine getirebilmeleri önem arz etmektedir” dedi

Karakaya açıklamasına şöyle devam etti “İlimizde sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılmasına yönelik olarak hem Evde Sağlık Hizmetlerinden faydalanan vatandaşlarımızın hem de kendi imkanları ile sosyal haklarından faydalanamayacak durumda olan vatandaşlarımızın donanımlı araçlarla sağlık personeli refakatinde özellikle hastanelere nakli ile birlikte muayeneleri sonucunda tedavilerine müteakiben evlerine ulaştırılması en önemli sorumluluklarımızdandır. Sevgi, saygı, sabır, özveri, şefkat, hoşgörü ve güven çerçevesinde sunmuş olduğumuz hizmetimizde ki amacımız vatandaşlarımızın hem sağlık hem de sosyal haklarından yararlanmalarına destek olarak yaşam kalitesini en üst seviyede tutabilmektir.

Bu kapsamda sağlık problemleri nedeni ile kendi İmkanları ile sandığa gidemeyecek olan vatandaşlarımızın oy kullanmaları da sağlıklı diğer vatandaşlarımızla eşdeğer olmaları açısından çok önemli bir uygulamadır.

Evde Sağlık Hizmetleri alan, ileri derece KOAH gibi solunum sistemi hastalığı olan, ilerlemiş kas hastalığı olan, taburculuk sonrası evde tedavisi gereken hastalar, son dönem kanser hastaları, çok ileri yaşta olan, hareket etmekte zorlanan yatalak, özürlü vatandaşlarımızın talepleri dahilinde 444 38 33 numaralı Halk Sağlığı Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezini T.C. kimlik numaralarını belirterek arayıp bildirimde bulunmaları doğrultusunda; Seçim günü İl Merkezi ve İlçelerimizde en az bir sağlık personelinin refakatinde hasta nakil aracı ile evinden alınarak oy kullanacakları merkeze götürülerek oy kullanmalarına müteakiben geri getirilmesi sağlanacaktır.

Konu ile ilgili olarak talepte bulunan vatandaşlarımızın 444 38 33 numaralı telefonu aramaları önemle rica olunur. “ dedi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.