Hastalara Ebru Sanatı Terapisi

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Halk Eğitim Merkezi’nin ortak çalışmasıyla hayata geçirilen proje ile kemoterapi gören hastalar, haftanın 3 günü ebru sanatı çalışması yapıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2013 15:10
Hastalara Ebru Sanatı Terapisi

Proje ile hastaların içinde bulundukları durumdan uzaklaşmaları ve gün içerisindeki boş vakitlerini etkin bir şekilde değerlendirmeleri amaçlanıyor.
Ebru çalışmasıyla hastaların morallerinin yüksek tutulmasını hedeflediklerini söyleyen Araştırma ve Uygulama Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Murat Koçer ''Hastalarımıza sosyal aktivite imkanı sunarak, içerisinde bulundukları hastalık düşüncesinden bir nebze olsun uzaklaştırabilmek için klinik şartlarımızda böyle bir sanatsal faaliyet gerçekleştiriyoruz. Kemoterapi gören hastalarımızın tedavilerini de aksatmadan yaptığımız çalışmanın geri dönüşümleri çok güzel. Hastalarımızın ebru sanatını icra ederken her şeyden soyutlandıklarını görmek mümkün oluyor. Bu durumda bizleri mutlu ediyor” dedi.

Kemoterapi gören hastalar da, hastanenin hayata geçirdiği uygulamadan oldukça memnun. Hastalar, “Hastanemizin bu şekilde bir uygulama yapması ve bizlere hastalığımızı bir nebze olsun unutturmaları güzel bir yaklaşım.

Ebru sanatı ile hem hastalık düşüncesini kafamızdan uzaklaştırıyoruz, hem de güzel çalışmalara imza atıyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesinde büyük katkıları bulunan Başhekimimize, hastane yönetimine ve bölüm üyeleri ile kursu veren hocalarımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.