Hastane Özlemi Bitiyor

Hastane Özlemi Bitiyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Aralık 2016 17:51
Hastane Özlemi Bitiyor

Isparta Bölge Sağlık Kampüsü’nün önümüzdeki yıl ocak ayında açılması planlanıyor. 755 klinik kapasiteli tesiste 500 kişilik tek yataklı oda bulunacak.

Yapım çalışması sürekli denetlenecekTürkiye'de ilk kez Kamu- Özel Ortaklığı (PPP) Finansman Modeli ile 220 bin metrekare alana konuşlandırılan Isparta Bölge Sağlık Kampüsü Ocak 2017'de açılıyor. 755 klinik kapasiteli kampüste heliport bulunuyor. Tek kişilik 500 oda ile nitelikli klinik tedavi oranını yüzde 13'ten yüzde 50'ye yükseltecek kampus, enerji verimliliği açısından da Türkiye'nin en iyi kurumları arasında yer alacak.

SÜREÇ DENETLENECEK

Sağlık Bakanlığı Yatırım Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Serdar Taflan ve ekibi yapımı süren tesislerde denetleme yaptı. İnşaattan tıbbi donanıma kadar tüm süreçler analiz edilirken, yüklenici firma yetkilileri denetime katıldı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kampüsü, inşaattan çevre düzenlemesine, tıbbi donanımdan enerji verimliliğine kadar her süreci denetleyecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.