Hastane Yapımına 9 Firma Talip

Türkiye'de rüştünü ispatlamış, dev kuruluşlar Bölge Hastanesi yapım işini üstlenmek istiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Temmuz 2011 12:49
Hastane Yapımına 9 Firma Talip

 

Sağlık Bakanlığı Daire Başkanlığı'nın resmi sitesinden yapılan açıklamada ön yeterlilik için 6sı ortaklık olmak üzere 9 teklif verildi.

İŞTE O DEVLER Teklif alınış sırasına göre Ön Yeterlik için başvuru yapan firmalar şöyle:

 Assigna Infraestructuras S.A., Yüksel inş. A.Ş. - Yüksel Holding A.Ş. IşOrtaklığı, Emsaş İnş. Tur. Tic. ve San. A.Ş - Forcimsa Empresa Constructora S.A İş Ortaklığı, Türkerler İnş. Tur. Mad. Enerji Üretim Tic. Ve San. A.Ş., YDA İnş. San. Ve Tic. A.Ş. -INSO Sistemi per Le Infrastrutture Sociali S.P.A. İş Ortaklığı, IC İç-taş İnş. San. Ve Tic. A.Ş. - Techint Compagnia Iriternazionale S.p.A İş Ortaklığı , Akfen İnş.Tur. Ve Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş. - ATLAS Med. Elektronik Paz. Ve Yat. Ltd. Şti. - EGESOFT Bilgi Tek. San. Ve Tic. Ltd. Şti. - Tek-nikmed Med. Lab. Ürünleri Tıbbi Cihazlar ve  Med. Malzemeler

İHALE AÇILACAK

Sağlık İl Müdürü Uz. Dr. Süleyman Önal, ihale sürecinin başladığını ve inşaatın teslim işinin yıl sonunu bulacağını belirterek, "2012 yılında inşaatın başlama zileri ya da hastane alanlarını firmaya tekli etme tasarrufuna sahip. Hastanenin işletilmesi görevi Bakanlığa ait olacak. Ancak bunun yanında sosyal donatı alanlarının işletilmesi ve bir kısım hizmetlerin temini firma tarafından sağlanacak. Hastaneyi yapan firma, otopark, güvenlik, temizlik, yemek hizmetlerini verebilecek" dedi.

25 YILLIK SÖZLEŞME İMZALANACAK

Projenin 400 yataklı Bölge Hastanesi ve 200 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olmak üzere toplam 600 yataklı bir Entegre Sağlık Kampusu yatırım olarak planlandığını kaydeden Önal, "Yüklenici; projenin finansmanı, uygulama projesini, tasarımını, inşaatını, medikal cihazlar ve diğer ekipmanın tedarikini ve tesis için gerekli mefruşatı sağlayacak.

Yüklenici; ayrıca tesislerin bakım ve onarımı, görüntüleme, laboratuar ve diğer tıbbi destek hizmetleri ile bilgi işlem, sterilizasyon, çamaşır, temizlik, güvenlik ve yemek dahil olmak üzere destek hizmetlerinin sunumunu, sağlık hizmetleriyle uyumlu ve Bakanlık onayını alacak ticari alanların yapım ve işletilmesini de üstlenecek.

Kamu özel ortaklığı modeli ile gerçekleştirilecek olan Proje'nin yapım dönemi 2 yıl, işletme dönemi 25 yıl olmak üzere toplam sözleşme süresi 27 yıl olacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.