Hastanede Temel Atılıyor Teşvikte Bölge Değişebilir

AK Parti Milletvekili Recep Özel, Isparta için iki önemli konuda açıklamalarda bulundu. Şehir Hastanesinin temeli 2013 yılının ilk aylarında atılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Kasım 2012 17:42
Hastanede Temel Atılıyor Teşvikte Bölge Değişebilir

Teşvikte Isparta’nın yerinin değişmesi için kriterler yeniden gözden geçirilecek. Yeni sektörlere destek verilmesi de gündemde
Hafta sonunu memleketinde geçirmek üzere Isparta’ya gelen AK Parti Milletvekili Recep Özel, Demokrat’a Şehir Hastanesi yatırımı ve teşvik konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Afken İnşaat ve Kolin İnşaat gibi sektörün iki devinin talip olduğu Isparta’da kamu özel ortaklığı modeliyle inşa edilmesi planlanan 728 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi yatırımında ihale aşamasına gelindiği kaydeden Milletvekili Özel, 2013’ün ilk aylarında hastane temelinin atılacağını söyledi

YALVAÇ MAKİNELERİ ALIYOR
İhale sürecinin tamamlanması noktasında doğalgaz hattının döşenmesi için Isparta Belediyesi’nden talepte bulunulduğunu belirten Özel, “Bu konuda Belediyemiz bizi bekletmeden hemen yanıt verdi. Bu anlamda teşekkür ediyoruz kendilerine. Hastaneyle ilgili birkaç işlem kaldı. Şimdi orası boşlatılacak. Biliyorsunuz Yalvaç Belediyesi’ne Sümerhalı’nın makineleri tahsis edilmişti. Yalvaç bu makinelerin taşıma ihalesini yaptı. Buradaki malzemeleri çalışır vaziyette ilçeye taşımak istiyorlar. Aralık sonuna kadar burası boşaltılacak” dedi.

KİM DAHİ İYİ YAPACAKSA ONA VERİLECEK
Bakanlığın ihale sürecine geldiğini kaydeden Özel, “ Bunun için hasta arazisinin boş bir vaziyette teslim edilmesi gerekiyor. Önümüzdeki yılın ilk üç ayında temelini atarız. Türkiye’de şehir hastaneleri yapımı konusunda bizden önce çok ihaleler yapıldı ancak onların hiçbiri bizim geldiğimiz aşamaya gelemedi. Bir kısmında İdare mahkemeleri yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bizde böyle bir durum yok. Eğer bir engel çıkmaz ise önümüzdeki yıl ilk aylarda temel atılacak. İki dev firma hastaneye talip. İkisi de güçlü firma. Kim daha iyi yapacaksa ona verilecek” dedi.

AYET HADİS DEĞİL TABİKİ DEĞİŞECEK
Ekonomi Bakanlığı’nın son teşvik uygulamasına yönelik kriterleri yeniden değerlendirme sürecinde Isparta’nın hak ettiği bölgede yer alması yönünde çaba var mı sorusunu yanıtlayan Özel, “Böyle bir çaba var ki Süreyya Bilgiç Bey’in Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan’la teşvik konusunda böyle bir konuşması oldu. Hatta teşvik ilk çıkarken grupta onun benzeri bir konuşmayı ben yapmıştım. Hatta Bakana “Siz öncelikli illeri belirleyip sonra kriterleri mi yoksa kriterleri önce belirleyip öncelikli illeri sonramı beliyorsunuz diye sormuştum? Bu son teşvik uygulamasında her yıl rehabilite olacak. Güncellenerek gelecek. Kriterlere göre bölgelerde değişmelere olacak. Bu ayet hadis değil. Tabiî ki değişecek. Bizim bölgemizde değişebilir yeni kriterler konabilir. Bu konu Süreyya Bey tarafından sıkı markajla takip ediliyor” diye konuştu. Isparta’nın sektörel teşvikte Türkiye’nin sektör bazında en fazla desteklenen il olduğunu kaydeden Özel, “Bunlara ilave sektörler gelecek. BAKA’nın da bu konuda bir çalışması var” dedi.

TAVSİYELERİNE İHTİCAMIZ YOK
Milletvekili Özel, isim vermeden Isparta MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz'a yanıt verdi. Isparta Ak Parti vekillerini proje üretememekle suçlayan Korkmaz'a, “Bize tavsiyede bulunmasınlar. Tavsiyelerine ihtiyacımız yok. Biz tavsiyede bunacaklarına gidip resim işlerini yapsınlar” karşılığını verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum