Hastanemiz Geriatri ve Engelliler İçin İnşa Edilen Tek Merkez

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Maden, şehrimize ve bölgemize önemli hizmetler sunan, ülkemizde ilk ve tek olma özelliği taşıyan Prof. Dr. Timuçin Baykul Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesini anlattı.

Yayınlanma:
Hastanemiz Geriatri ve Engelliler İçin İnşa Edilen Tek Merkez

Diş Hastanesini kendi kendine yetebilen tam donanımlı ve çevreci bir hastane olarak tanımlayan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Maden, “Hastanemiz aynı zamanda çevre dostudur. Ameliyathanelerimizde, yatakhanelerimizde, polikliniklerimizde kullandığımız suların atığı kanalizasyona verilmeden önce zararlı maddelerden arındırılarak ayrıştırılıyor. Bu sebeple sağlık hizmetinin yanı sıra şehrimizin, bölgemizin kirlenmesinin önüne geçiyor.” dedi.

Hastanenin fiziksel yapılanması hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Maden, şunları kaydetti: “Fiziksel olarak da binamız 27 yatak kapasiteli. 3 büyük ameliyathanemiz, 2 tane de sedasyon ünitemiz var. Bunun yanı sıra ayaktan tedavi ettiğimiz hem engelsiz bireylerin hem de 65 yaş üstü geriatrik hastalarımızın tedavi gördüğü kliniğimiz var. Burada da 9 tane ünitemiz bulunuyor. Sağlık hizmetlerinin gerektirdiği tüm şartlar binamız bünyesinde yapılıyor.”

Prof. Dr. Murat Maden, Prof. Dr. Timuçin Baykul Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin geriatri ve engelliler için inşa edilen tek merkez olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.