Hava Kirliliğine AB Standardı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, temiz hava eylem planlarının hazırlanması, ısınma, ulaşım ve sanayi kaynaklı hava kirliliğinin azaltılması amacıyla Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Genelgesi yayımlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Eylül 2012 19:47
Hava Kirliliğine AB Standardı

Bakanlık, genelgedeki önlemlerle ve partikül madde limit değerlerini azaltarak, 2019 yılında AB limit değerlerine ulaşmayı hedefliyor.
Bu kapsamda, ısınmadan kaynaklı hava kirliliğinin azaltılması için kış dönemi gelmeden baca temizleme işlemlerinin yapılması, kaliteli yakıt kullanılması ve yakıta uygun yakma sistemlerinin kullanılması özendirilecek.

Hava kalitesinin artırılması için enerjiyi verimli kullanan çevre dostu yeşil binaların yaygınlaştırılması, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla doğalgazın ısınma amaçlı kullanımı teşvik edilecek. Ayrıca, ısı yalıtımı ve bölgesel ısıtma sistemlerinin kullanılmasının gerekliliğine vurgu yapılacak.

Bu uygulamalar, öncelikle kamu binaları ve okullarda hayata geçirilecek. Pilot projeler de halkın yoğun katılım gösterdiği yerlerde tanıtılacak.

Ulaşımdan kaynaklanan hava kirliliğinin azaltılması için toplu taşıma araçlarının kullanımı özendirilecek.

Kaliteli akaryakıt kullanımıyla araçların gerekli bakım ve egzoz emisyonu ölçümlerinin zamanında ve düzenli yapılması teşvik edilecek.




HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.