Hava Kirliliği’nin Nedeni SYDV Mi?

Son günlerde hava kirliliği nedeniyle nefes almakta bile zorlanan Isparta’da SYDV’nin ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıttığı kömürler gündeme geldi. CHP İl Başkanı Vedat Şenol, hava kirliliğinin sebebini devletin dağıttığı kalitesiz kömürlere bağladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ocak 2014 10:49
Hava Kirliliği’nin Nedeni SYDV Mi?

Kanal32 ekranlarında yayınlanan Ne Var Ne Yok programına konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Vedat Şenol, program yapımcısı Gazeteci Şakir Aksöz ve konuk gazeteci Bora Tüfekli'nin sorularını yanıtladı.

Şenol, yaşanan hava kirliliğinin sebebini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılan kömürlere bağladı. Şenol, yoksul ailelere devlet tarafından dağıtılan kömürün kalitesiz olduğunu iddia ederek Belediye yetkililerini de denetimlerde eksik davranmakla suçladı.

CHP İl Başkanı Şenol, “Isparta’nın en önemli sorunlarından bir tanesi de hava kirliliği. Bunu bütün vatandaşlarımız görüyor. SYDV’nin dağıttığı kömürlerin hava kirliliğine neden olduğunu düşünüyorum. Hiçbir yerde kullanılamayan kömürler devlet eliyle yoksul vatandaşlara dağıtılıyor, işte sonuç ortada nefes alamıyoruz” dedi.

Belediye yetkililerinin de konuya daha duyarlı davranması gerektiğini kaydeden Şenol, “Isparta belediyesi yetkililerinin bu konuda daha hassas davranması gerekiyor. Kömür kontrolleri daha ciddi ve daha hassas ele alınmalı” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum