Havacılık Okulu Neden Isparta’ya Taşınıyor?

Askeri birliklerin gelişmemiş illere taşınması konusunda konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ankara Kara Havacılık Okulu'nun neden Isparta’ya taşınacağını açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Kasım 2013 12:11
Havacılık Okulu Neden Isparta’ya Taşınıyor?

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Şehirlerin büyümesiyle askeri birliklerin şehirlerin içinde kaldığını ve dolayısıyla şehir içinde kalan askeri birliklerin ateş yapabilmesi ve Mehmetçiklerin eğitim yapabilmesinin kolay olmadığını anlatan Yılmaz, bu tür askeri birliklerin şehir dışına taşınması doğrultusunda Genelkurmay Başkanlığının çalışma yaptığını bildirdi.

Bu nedenle Ankara'daki havacılık birliğinin Isparta’ya taşınma işlemlerinin devam ettiğini kaydeden Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İstanbul'daki kara havacılığı Çorlu'ya, Şamandıra’daki bir yeri Tuzla'ya, Etimesgut'taki bir yerin ise Polatlı'ya taşınması için çalışma yapılıyor.
İstanbul 15 milyon, Ankara ise 5 milyon nüfuslu olmuş. Buralara hizmet etmek nüfusunu artırmaktan geçmez. Buralara hizmet etmek, nüfusu azaltmaktan geçer. Zorunlu durumlar hariç mutlaka kamu kuruluşlarının, buna silahlı kuvvetlerimiz de dahil, büyük ilerimize' değil, küçük illerimizde yer almasının uygun olacağını söylüyoruz. Böylelikle büyükşehirlerin yükü azalmış olacak.

Oraya yüktür. Ancak o askeri birlikler Bitlis'e, Kırşehir'e, Bayburt'a Gümüşhane ve Sinop'a katkıdır.

Böylelikle bölgesel kalkınmışlık farkını da giderirsiniz. Tabii Genelkurmay Başkanlığı bir çalışma ve master plan yapıyor. Önceden Mehmetçik sayımız 384 bin iken 1 Ocak'tan itibaren askerlik 12 aya düştüğünde yaklaşık 80 veya 100 bin asker azalacak. : Asker sayısı 300 bine düşmüş olacak. Bu plan yapıldıktan sonra bu küçük iller de dikkate alınır."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum