Havai Fişeklere Kısıtlama

İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan; “Son günlerde İlimizde Düğün ve Kutlama merasimlerinde havai fışek, maytap ve benzeri piroteknik maddelerin kullanıldığı, kullanım esnasında ortaya çıkan patlama, parlayıcı ve reaksiyonlanmn çevrede panik ve korkuya se

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Temmuz 2011 12:03
Havai Fişeklere Kısıtlama

İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan; “Son günlerde İlimizde Düğün ve Kutlama
merasimlerinde havai fışek, maytap ve benzeri piroteknik maddelerin kullanıldığı, kullanım esnasında ortaya çıkan patlama, parlayıcı ve reaksiyonlanmn çevrede panik ve korkuya sebep olduğu müşahede edilmiştir” dedi.

Özellikle düğün ve nişanlarda sık sık atılan havai fişekler, korku dolu anlarında yaşanmasına sebep oluyor. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Gürkan; “Valilik Makamınm 25.07.2008 tarih ve 2008/1 sayılı kararında şenlik ve işaret fişekleri sınıfından olan havai fişek ve maytap gibi piroteknik malzemelerin satışının 87/12028 sayılı 'Tekel dışı bırakılan patlayıcı maddelerle av malzemesi ve benzerlerinin üretimi ithali taşınması saklanması depolanması satışı kullanılması yok edilmesi denetlenmesi usul ve esaslarına ilişkin tüzük" gereği sadece l.grup perakende av bayileri ile 2.ve 3.grup piroteknik madde satış izni bulunan işyerlerince yapılabileceği, bunun dışında kalan bakkal, pastane, kırtasiye gibi işyerlerince satışı yasak olduğu belirtilmiştir. Karar hükmüne uymayanlar hakkında 5326 sayılı kabahatler kanunu,5237 sayıh Türk ceza kanunu,2872 sayılı Çevre Kanunu ve ilgili tüzük hükümlerine göre adli ve idari işlem yapılmaktadır. Isparta Valiliğinin 23.06.2010 tarih ve 010.06.02-2331 sayıh "Isparta îli Hudutları Dâhilinde Havai Fişek Kullanımı ve atılmasındaki Usul ve Esaslar"konulu yazısmda, Şenlik ve işaret fişekleri sınıfından olan havai fişeklerin
Ulusal bayramlar, milli günler, mahalli kurtuluş günleri, uluslar arası kongreler gibi istisnai
durumlarda, A sınıfı yeterlilik belgesine sahip kullanıcılar tarafından en geç saat 23.00 e kadar kullanılabileceği, bunun dışında kalan düğün, sünnet, asker eğlenceleri gibi durumlarda kullanılmalarının yasak olduğu belirtilmektedir. Anılan hükmün aksine davrananlar hakkmda 5326 sayılı kabahatler kanununun 32.Maddesi kapsamında idari işlem, kullanım esnasında oluşabilecek kaza, yaralanma gibi durumlarda TCK kanununu ve Çevre Kanununun ilgili maddelerinden işlem yapılmaktadır” denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.