Havalar Soğuyor Kar ve Yağmur Geliyor

Havalar Soğuyor Kar ve Yağmur Geliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Aralık 2017 13:49
Havalar Soğuyor Kar ve Yağmur Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, pazartesi gününden itibaren Türkiye'nin, kuzeybatı kesimlerinden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. 

Soğuk hava dalgasıyla sıcaklıkların hissedilir derecede (8-16 derece) azalarak mevsim normallerinin altına ineceği öngörülüyor.

Ülke genelinin çarşamba günü çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Göller Yöresi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Perşembe günü ise ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunun yağışlı olacağı öngörülüyor.

Yağışların Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Soğuk ve yağışlı sistemin cuma günü yurdu terk etmesi bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.