Havalimanına Ankara Seferleri Umudu

Anadolujet İcrasından Sorumlu Türk Hava Yolları Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sami Alan, Isparta Valisi Memduh Oğuz, AK Parti Isparta Milletvekili Adayı Suat Kolukırık ile kahvaltıda bir araya geldi

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Haziran 2011 17:29
Havalimanına Ankara Seferleri Umudu

Anadolujet İcrasından Sorumlu Türk Hava Yolları Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sami Alan, Süleyman Demirel Havalimanı'nda İstanbul seferlerinde yüzde 65'lik doluluk oranını yakaladıklarını, bu rakamın yüzde 90'Lara ulaşması durumunda Isparta'dan Ankara'ya da uçuş seferleri başlatacaklarını bildirdi.

Alan, Isparta Valisi Memduh Oğuz, AK Parti Isparta Milletvekili Adayı Doç. Dr. Suat Kolukırık ile kahvaltıda bir araya geldi. Alan, yaptığı açıklamada, haftanın altı günü Isparta'dan İstanbul'a, İstanbul'dan Isparta'ya Süleyman Demirel Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasında seferlerin devam ettiğini kaydetti.

Süleyman Demirel Havalimanı'ndaki ticari performansın giderek arttığını ve yüzde 65'lik doluluk oranına ulaştıklarını dile getiren Alan, bu durumun hem Ispartalılar hem de kendileri açısından olumlu olduğunu aktardı.

Ticari performansın artmasıyla birlikte havalimanındaki canlılığın da artacağını ve alternatif seferler düzenleneceğini söyleyen Alan, "Isparta Havalimanında yüzde 65'lik doluluk oranını yakaladık. Bu rakam yüzde 90'Lara ulaştığı takdirde Ankara seferlerini de başlatacağız. Bu IspartalıLara verdiğimiz bir söz" dedi.

IspartalıLara havalimanlarına sahip çıkmaları yönünde çağrıda bulunan Alan, yolcuların Antalya yerine Süleyman Demirel Havalimanı'nı tercih etmelerini ve buradaki potansiyeli daha da artırmalarını istedi.

Uçuş saatleri ile ilgili yapılan eleştirileri yersiz bulduklarını söyleyen Alan, en iyi uçuş saatlerinin bu şekilde olduğunu, uçuş saatlerinin uygun olmadığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını savundu.

Isparta'da Ankara potansiyeli olduğu için Ankara'ya uçuş seferleri düzenlemeyi planladıklarını belirten Alan, "Yaz sezonundaki doluluk oranlarını değerlendireceğiz ve inşallah Ankara seferlerini de başlayacağız" diye konuştu.

Alan, Isparta Belediyesinden de Isparta-havalimanı, üniversite-havalimanı hatları arasında ücretsiz otobüs seferleri düzenlenmesi konusunda bilgi alışverişinde bulunduklarını bildirdi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz da, Süleyman Demirel Havalimanı'nın canlandırılması konusunda Valilik, Isparta ile Burdur Ticaret ve Sanayi Odaları, Süleyman Demirel Üniversitesi, her iki ilin belediye başkanlarıyla gerekli girişimlerde bulunduklarını ve olumlu sonuçlar aldıklarını belirtti.

Oğuz, ticari potansiyelin artmasıyla birlikte Süleyman Demirel Havalimanı-Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlarının yanı sıra Süleyman Demirel Havalimanı-İstanbul Atatürk Havalimanı karşılıklı uçuşlarının da başlayabileceğini aktardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.