Havamızı Düzeltemedik

Ne doğalgaz, ne kaliteli kömür kullanımı, ne de denetimler yeterlioldu. Isparta 2012 yılında havası en kirli iller sıralamasından kurtulamadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Şubat 2013 17:20
Havamızı Düzeltemedik

Isparta Partiküler Madde oranı ve karbondioksit ortalamaları en yüksek illerarasında yer aldı.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, 2012 yılıHava Kalitesi Raporu'nu açıkladı.

Rapor, Isparta’nın hava kalitesinin düşükolduğu gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. İlimiz, partiküler maddeve karbondioksit ortalamaları en yüksek şehirler arasında yer aldı.

Hava istasyonlarından alınan verilerin ölçülmesiyle elde edilen rapora göre sparta 86ug/m3 partikülermadde oranıyla Gaziantep, Kayseri (Hürriyet), Siirt, Karaman, Ankara(Cebeci), Ankara (Sıhhiye), Ankara (Kayaş)'tan sonra havası en kirli il oldu.

KVS DEĞERİ AŞILDI
Karbondioksit ortalamalarının en yüksek bulunduğu istasyonlar arasındaIsparta 27 ug/m3 değerle Muğla (Yatağan), Afyon, Çanakkale, Aydın'dansonra yer alan il oldu.

2012 Yılında hava kalitesi izleme istasyonlarındanalınan günlük (24 saatlik) ölçüm verileri kısa vadeli sınır (KVS) değerinegöre incelendiğinde, Partiküler Madde ortalamalarında KVS değerini (140ug/m3) aşan istasyonlar arasında Isparta, Gaziantep, Ankara (Cebeci),Batman, Kayseri Hakkari, Afyon, Ankara (Demetevler),
Ankara(Dikmen), Ankara (Sıhhiye) ve Karaman, ve Düzce'den sonra yeraldı, Aynı dönemde S02 ortalamalarında KVS Değeri (280 ug/m3) iseŞırnak, Hakkari, Muğla(Yatağan),Tekirdağ,Denizli İzmir (Çiğli) ve Zonguldak istasyonlarında aşılırken Isparta’da bu değerin aşılmadığı görüldü.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum